MENÜ

Güvenlik ve sorumluluk...

Abone Ol Google News

Elazığ ile Malatya şehirlerimize büyük geçmiş olsun. Allah’tan yaralılarımıza şifa, vefat edenlerimize de rahmet diliyorum. Acıların bizi birleştirdiği, birleştirmesi gerektiği bu günlerde futbol üzerine yazılacak ayrıştırıcı senaryoların gündemimizi meşgul etmesinden duyduğum üzüntü ve utancı baştan belirterek devam etmeliyim.

Haberin Devamı

Elazığ ve Malatya şehirlerimizin yaşadığı deprem felaketi sonrası enkaz kaldırmak, enkaz altında can aramak, can ve nefes bulmak için seferber olundu. Dualarla da hepimiz katkı verebilmeye çalıştık uzak olanlar olarak. Deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik. Deprem ne demektir, artçıları ne demektir bilimin ışığında aydınlandık bir kez daha! Büyük depremlerin öncüsü olduğu gibi sonrasında da artçılarının olduğunu yaşayarak yeniden gördük. Halen devam eden, edecek olması da bilimsel bir gerçeklik olarak karşımızda duruyor.

Sarsıntılar sürüyor

Yazmaktan ve konuşmaktan utanç duyduğumu tekrar ederek devam edeyim; Malatya- Trabzonspor maçı ertelendi TFF tarafından. Türlü açıklamalar okuduk. Elazığ-Malatya arası 100 km uzaklık gösteriyor haritada. Malatya’ya da ya da Malatya’ya yakınlığı 40 km ile ifade edilecek birçok artçı deprem de oldu, oluyor. Bugün bile açın bakın ilgili sitelere...

Haberin Devamı

Malatya’da sarsıntılar devam ediyor arkadaşlar. O enerji çıkana kadar da devam edecek... Malatya’da artçılar olurken, yanı başımızda bir nefes alış için sessizlik istenirken, stadyuma insanları nasıl toplayacaktık?

O maç oynanmazdı!

Hadi bir senaryo da biz yazalım şimdi! Güvenlik nasıl sağlanacaktı? Deprem ya da sarsıntı anlarında (artçılar) oluşacak panik durumlarında bir kişinin burnu dahi kanasa sorumlu kim olacaktı? Kim bu sorumluluğu üstüne alabilirdi? Yapmayın! Bin türlü senaryo konuşuluyor şimdi. Büyük maç var ve normalleşti bu durum. Yan tarafta yas varken, ‘artçı’ risk varken o maç oynanmazdı.

Tekli talep değil

Gerçek olan tek şey öncü-artçılarıyla ve de ‘acılarıyla’ deprem ve ona ait enerjidir... Özetle; böyle bir ertelemenin ya da oynatma durumunun kararını kulüp başkanlarının tekli talepleri ya da uzlaşıları değil; güvenlikten sorumlu birimlerin de oluru alınarak TFF tarafından verilmiş olduğunu düşünmekteyim...

YORUM YAZ