MENÜ

Fenerbahçe'nin golünden önce faul var

Abone Ol Google News

Trabzonspor, bulduğu golle ve uyguladığı taktikle, rakibi karşısında istediği gibi bir ilk yarı oynamayı başardı. Fenerbahçe’nin beraberlik golü ise dengeleri ev sahibi lehine çevirdi. Ancak bu gol öncesinde kırılma anı; yardımcı hakemin önündeki bariz faulün atlanmış olmasıydı.

Haberin Devamı

Bulduğu golle ve orta alanda özellikle rakibinin kilit oyuncularına uyguladığı baskı ile istediği gibi bir ilk yarı oynadı Trabzonspor. Açıkçası ilk bölüm için bu durum çok da öngörülebilir bir durum değildi her iki taraf için de…Daha önceki maçlarında güçlü orta alan üçlüsüyle oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe takımı Trabzonspor'un orta alan kurgusuna tepki vermekte zorlandı. Trabzonspor orta alanında özellikle Kamil Ahmet'in enerjisi, Baker ve Flavio'nun doğru oyunu, karşı üçlünün tüm bağlantılarını kopardı denilebilir.

Kenar planını devreye soktu

Sosa ve Lemos'un ortak hatası sonrası da Afobe'den gol geldi. İkinci yarıya Sosa'nın yerine Cisse hamlesiyle başlayan Erol Bulut; ilk yarıda merkezden yapamadığını kenarlardan yapma planını devreye sokmuş oldu adeta. Alan ve adam paylaşımı karmaşası içinde yenilen ilk gol karşılaşmada dengeleri tamamen Fenerbahçe lehine çevirdi. İlk gol sendromu Başakşehir maçı sonrası bu maçta da yaşandı diyebiliriz. Şunu da ifade edelim... İlk golden önce yardımcı hakemin önünde bariz faulün atlanmış olması ve akabinde golün gelmesi karşılaşmanın kırılma anıydı. Ayrıca üçüncü gol öncesinde de Valencia'nın eline çarpan topun devamında da golün gelmesi ikinci bir kırılma anıydı.

Haberin Devamı

Eşiğinden döndü diyebiliriz

Eddie Newton'un eksiklerine Pereira'nın da eklendiğini düşünürsek kısıtlı kadro ile iyi iş çıkarmanın eşiğinden döndüğü söylenebilir. Rakibinin oyuncu çeşitliliği, kenardan gelenleri de düşünüldüğünde dengelerin değişmesi de doğal gibi düşünülebilir. Newton eldeki malzemeden doğru işler çıkarabilir mi? İlk 45 dakikalık oyunu ve ilk 11'de artık dinlenmesi gerekenlere radikal işlem yapabilme cesareti ve gücü varsa neden olmasın.

YORUM YAZ