MENÜ

Estetik oyunu ertelemek...

Abone Ol Google News

Antep takımı rakipleri için çok özel bir problem oldu hep... Kağıt kalem elde, düşünmeyi, çözülmeyi bekleyen son derece zihin açan, kafa yorduran, terleten ama geliştiren bir özel problem... Çok farklı yerden, çok beklenmedik yerden gelen anlık şok soru gibiler... Çok gol de yer... Çok pozisyona da girer.. Atar da... Bilinmeyenleriyle, teknik adamı ile çok özel bir takım... Gerek davranışları, gerek taktik anlayışı ile farklı bir görüntü veriyor. Üçlü ya da beşli savunma ile görebilirsiniz onları... Oyun geliştirmeniz gerekiyor bu nedenle. Trabzonspor özellikle Rize maçının ilk yarısında, Fenerbahçe kupa karşılaşmasının ilk yarısında problem çözmekten uzak 45 dakikalar oynadı. Bu durum hem olumlu hem de olumsuz değerlendirilebilir. Maç öncesi kurgu ya da planlama iyi gitmedi, rakip çalışmadığın yerden sordu (geldi) gibi bir kolay değerlendirme pekala yapılabilir.

Haberin Devamı

Siyahla beyaz gibi

Diğer taraftan da problemi ilk yarıda görüp çözemese de, ikinci yarılarda rakibi iyi analiz ettiği sonuçlarına da pekala ulaşılabilir. Birbirinden siyahla beyaz kadar iki farklı görüntü vermesinin başka bir sebebi olabilir mi? Trabzonspor için ezbere yapılan ya da yaptığımız takım boyunun uzunluğuna atıf kısmını görünen o ki sezon sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

O konunun kısa vadede ya da sezon devam ederken radikal bir çözüme kavuşmayacağı kabulüyle yeni şeyler söylemek gerekiyor olabilir. Bu oyuncu grubu, bu kadro kurgusu ve yerleşik oyun anlayışıyla kazanma kültürü varken, oyun planı üzerinde büyük değişiklik yapmaya kalkmanın riskini kimse alamaz diye düşünüyorum.

Çünkü takım yorgun

Hüseyin Çimşir ve teknik ekibin saha içinde tempo yapma, dinlenme sürelerini belirlerken özellikle iç sahada seyircisinin konuya müdahil oluşlarını da yönetim bazlı bir çalışma ile organize etmesi gerekiyor. Nerede, ne zaman, ne yapılacağı gibi ‘takımla senkronizasyon’ işi sezon boyu kısalırken mutlak surette çözülmeli... Gaziantep karşısında yine ekonomi modunda ihtiyacı kadar skor üretme planı bile izleyebiliriz. Erteleme maçı öncesi kupa yorgunu bir takım için sonuca odaklanma, güzel ve estetik oyunu erteleme seçeneği görürsek şaşırmayız.

YORUM YAZ