MENÜ

En 'Rahat' Maç!

Abone Ol Google News

Trabzonspor, İstanbul'da ezeli rakibi Galatasaray'ı yenerek, spor camiasına 'sonuna kadar devam' kararlılığını göstermiş oldu. Bu güçlü sonuç; Başakşehir'in 'bırakmayan, kararlı ve inatçı' bir rakip önünde hata yapma olasılığını artırabilmesi anlamı da taşıyor. Kaçan mı, kovalayan mı avantajlıdır sorularının net cevabı olmasa da bu tip gövdeli maç kazanımlarının psikolojiye etkisi önemlidir. Trabzonspor bu akşam Antalyaspor maçına mutlak kazanma ve 3 puan parolası ile çıkacak.

Haberin Devamı

Stressiz konumdalar

Antalyaspor takımı uzun bir zaman sonra geçen hafta lidere kaybetti. Kaybederken oyuncu da kaybetti...Bu şartlarda en önemli güçleri ligdeki 'stressiz konumları' olacak. Hem avantaj hem de dezavantajları olabilir bu durum...Ve Trabzonspor, kalan 4 haftalık maç periyodunda karşılaşacağı en 'rahat' takıma karşı mücadele verecek. Gol atan takım özelliği değişmeyen ancak gol yiyen özelliğinden de asla vazgeçemeyen Trabzonspor'un bugün sahadan kazanarak ayrılacağını düşünüyorum.

Olağanüstü bir performans...

Haberin Devamı

Herkesin övgüsünü alan futboluna ve sonuçlarına dönen Trabzonspor'un eksikleri de kalmadı gibi...Haliyle mazereti de kalmadı kazanmamak için... Yarışı sonuna kadar vermek oyuncuların camialarına bir borcu olduğuna göre, saha, zemin, hava koşulları izin verdiği sürece sahada olağanüstü bir performans izleyeceğiz. Hakemlik müessesesinin ciddi imaj kaybı yaşadığı şu süreçte, VAR'ın istisnasız her pozisyona dahli ile durum bir nebze kurtarılabilir umudumu halen muhafaza ederek yazımı bitirmiş olayım!

Ön plana kim çıkar?

Trabzonspor'da kadro eski haline dönünce birçok isim de eski hüviyetine bürünmekte zorlanmayacaktır. Sörloth, Sosa ve Ekuban yine takımı adına öne çıkabilir. Birkaç hafta önce linç edilen Abdulkadir Parmak da mevkisinde yine övgü alabilir.

Bu istatistiğe dikkat!

Fırtına, Antalyaspor ile oynadığı son altı Süper Lig maçının beşini kazandı, birinde de mücadelede berabere bitti.

Kısa mesaj

Trabzonsporlu oyuncular ve teknik ekip, art arda puan kayıplarıyla oluşan olumsuz havayı, düşen moralleri, kaybolmuş umutları Galatasaray galibiyeti ile bir anda terse çevirmesini bildi. 4 maçlık serüvende bu maçın olumlu etkilerini gözlemleriz.

YORUM YAZ