MENÜ

Ekuban'ın maçı olabilir

Abone Ol Google News

Fenerbahçe yenilgisinin ardından Kasımpaşa’yı yenip önemli bir eşik geçişi yaşadı Trabzonspor... Alanya karşısında da sabırlı, kontrollü ve kazanma odaklı oyun devam edecektir. Özellikle Ekuban, bulacağı boşluklarla adından söz ettirebilir. Onun için bu maç, gerçek bir geri dönüş şansı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyetle yeniden başlıyoruz mesajı veren Trabzonspor’un bu haftaki konuğu Alanyaspor. Ligimizin zor takımlarından olan Alanyaspor, aynı zamanda oyuna kalite katanlardan... Topla oynama oranları, genellikle rakiplerinin çok üzerine çıkmasına rağmen bunu sonuca yansıtmadaki sıkıntıları ile dikkat çekiyorlar. Bakasetas’ın devre arası, Cisse’nin de sezon başında ayrılması, gol sorunları yaşamalarının bir büyük sebebi gibi duruyor.

Aynı kadroyla devam

Trabzonspor, Fenerbahçe’ye evinde kaybedip kazanma serisi de bozulduktan sonra gittiği İstanbul’da önemli bir reaksiyon verdi. Kasımpaşa karşısında alınan galibiyetin sıradan bir galibiyet olmadığını düşünüyorum. Bu tip psikolojileri genelde iyi yönetemeyen Trabzonspor’un tıpkı kaçan şampiyonluk sonrası toparlanması gibi ikinci bir önemli eşik geçişi yaşadılar denilebilir. Haliyle Alanya karşısında da benzer sabırlı, kontrollü ve kazanma odaklı oyunları devam edecektir diye düşünüyorum. Kasımpaşa maçındaki kadroyu sahada göreceğimizi düşünüyorum.

Haberin Devamı

Alanya’nın planı değişmez

Ön tarafta ve topla oynama iştahı yüksek Alanyaspor’un eleştiri konusu olan bu oyununda radikal değişim beklemiyorum. Bu durum da Trabzonspor’un hızlı geçişlerle boşluklar bulması anlamı taşıyor. Djaniny, Nwakaeme ve Bakasetas karşılaşmada öne çıkacak isimler gibi dursa da bu kez Ekuban bulacağı boşluklarla adından söz ettirecek gibi. Onun için bu maç, gerçek anlamda bir geri dönüş şansı.

YORUM YAZ