MENÜ

Büyük maç, büyük sonuçlar

Abone Ol Google News

Trabzonspor büyük maç psikolojisine duygusal reaksiyonları katmak yerine, Avcı doğrularını sürdürerek maçı kazanımlarla bitirecek güçte. Ancak unutulmaması gerekir, bu tür maçlarda ilk düdükle her şey anlamsız hale gelir, yeni bir hikaye yazılır. O nedenle bu büyük maç, yine büyük sonuçlar üretecektir.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı, Trabzon'a gelirken ligin dibinde bir takım almanın ötesinde; 'ligin dibinde' bir büyük takım almanın avantaj ve dezavantajlarını da satın almış oldu. Bu büyük bir risktir ve bu riski almak için yüksek özgüven, iş bilgisi, tanıma, tanımlama yeteneği gerekir. Ligin dibinde veya ait olmadığı herhangi yerde; bir büyük camianın yukarı tırmanması da tam tersine krizlere girmesi de büyüklüklükleri ile doğru orantılıdır.

Hesaplar tamamen zirve için

Önce, kazanma odaklı oyun oynayacağız mesajıyla sabır eşiği düşük camiaya güzel futbolu, estetik futbolu, baskılı futbolu bir süreliğine unutun mesajını verdi. Kadro dışılar, vaz geçişler ve bu kadro dışı bırakmalarda kullandığı dilin inceliği, yakınında oluşan kitleyi de belirgin bir şekilde kalabalıklaştırdı. Akabinde, doğru bildiği oyunu, devre arasında aldırdığı doğru oyuncularla da birleştirdi. Sonuçlara da yansıyan doğru uygulamalar Trabzonspor'u bir anda sezon başı psikolojisinin tamamen tersine döndürdü. Hedefler revize edildi ve şimdi hesaplar tamamen zirve üzerine şekillendi...

Haberin Devamı

Bulut için de büyük fırsat

Ezeli rakibini konuk edecek Trabzonspor'un, rakibinin son haftalarda eleştiri konusu olan oyununa karşı nasıl bir strateji uygulayacağı merak konusu. Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Göztepe'ye kaybetmesi sonrası eleştiri oklarının hedefi olan Erol Bulut'un, takımıyla birlikte krizden çıkmak için büyük bir fırsat bu karşılaşma... Ezeli rekabette iyilik, formdalık, kadro gibi durumların önüne geçen psikolojik faktörler söz konusudur. Benzer durum bu karşılaşmada da sonuçlara sirayet edebilir pekala.

Ezeli rekabet, form durumları...

Trabzonspor büyük maç psikolojisine duygusal reaksiyonları katmak yerine, Abdullah Avcı doğrularına devam ederek maçı kazanımlarla bitirecek güce ulaştı. Ancak bu tip karşılaşmalarda şunun da unutulmaması gerekiyor. Geçmiş maçlar, ezeli rekabet, sezondaki tüm maçlar, form durumları her şey ilk düdükle anlamsız hale gelir. Ve her maçın kendine özgü hikayesi yeniden yazılır. O nedenle bu büyük maç, yine büyük sonuçlar üretecektir...

YORUM YAZ