MENÜ

Bitmeyen çelişkiler

Abone Ol Google News

Elbette zor günlerden geçiyoruz. Ve elbette ki bu günler de geçecek... Daha çok okuma, daha çok dinleme, daha çok izleme, daha çok bilimsel makale karıştırma ve doğru dürüst insanları keşfedip takip etme dönemindeyiz. Evet virüs salgını nedeniyle evlerimizde, ofislerimizde ya da yaşam alanlarımızda bireysel tedbirlerimizi almış izole hayatlar yaşıyoruz; ama buna mecburuz.

Haberin Devamı

Beni çok etkileyen en güzel sözlerden biri de “kapmamak değil yaymamak için” sözüydü. Dünyanın yaşı düşünüldüğünde kısa bir zaman diliminde daha sabırlı, daha tedbirli ve daha da dikkatli davranarak bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğiz.

Hesaplar tutmadı

Hayatın normale döneceği günlerin uzamaması için futbol dünyasının da son derece dikkatli davranması gerekiyor. Seyircisiz oynama, erteleme kararları gibi insan sağlığını önceleyen ilk tedbirlerin de ligimize yansımaları tartışma konusu edildi. Ev sahibi olmanın şampiyonluk planlamasında ne kadar önemli olduğunu sanırım anlatmamıza gerek yoktur. Kendi saha ve seyircisi önünde rakibi baskı altına alma, hakemi baskı altına alma sanatı diye bir gerçeğimiz söz konusu. Öyle de bir hafta oldu ki, yukarıdakiler, Sivasspor hariç, birer puanla kapattılar haftayı. Avantaj hesapları tutmamış oldu.

Haberin Devamı

VAR sorunsalı...

Haftadan da bana kalana geleyim... Başakşehir maçıyla üst üste üçüncüsü yaşatılan durumla ilgili sorularım var, yanıt bekleyen! VAR’ın devreye girme koşulları size de çelişkili, size de tuhaf gelmiyor mu? Yani Skrtel’in Nwakaeme’nin formasından çekmesi, formanın uzaması size garip gelmiyor mu? Hadi onu geçtim... Oyuncunun neredeyse yer yüzeyine dik bir şekilde yükselmesine rağmen, yerin yüzeyine paralel düşmesinde de mi bir acayiplik göremediniz? Hakemin görüş alanında olanın veriş alanında olmamasına alıştık hadi ona da eyvallah! Peki bu VAR nerede devreye giriyor? Üst üste bu kadar tutarsız ve çelişki dolu VAR hamle ya da hamlesizliği hiç samimi gelmiyor bilesiniz.

YORUM YAZ