MENÜ

Avcı'nın adamları

Abone Ol Google News

Vitor Hugo, başında ya da sonunda ‘savunma’ ibaresi geçen her oyunda birinci karakter olacağını gösterdi bile. Avcı, Pereira’yı rakibin orta alan becerilerine göre bir kaç mevkide kullanabilir. Nwakaeme ve Ekuban’ın da tecrübeli hocanın vazgeçilmezleri olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Değişim sinyali verildi

Erzurum maçında önemli olan 3 puandı ve kazanıldı peki oyun anlamında beklediğiniz sinyalleri alabildiniz mi? Avcı’nın sistemi gelecek adına neler vaat ediyor?

‘Takım savunması’ konusu Abdullah Avcı’nın önceliğiydi. Bu durum tüm dikkatlerin de o konuya odaklanmasına sebep oldu. Erzurumspor maçını 30’ar dakikalık 3 bölüme ayırabilirim. Birinci bölüm Trabzonspor’un oyununun, Avcı’nın Başakşehir’de ısrar ettiği o klasik ‘pas oyunu’ kısmı. İkinci bölüm ise devre arasının da bölmesiyle ortada giden kısmı. Ve üçüncü bölüm de baskının arttığı, topun daha fazla rakipte olduğu anlarda da göze batan alan savunması, takım boyu, bloklar arası mesafelerin kısalığının ön plana çıkmasıydı.

Bu kadar kısa süreli bir birliktelikte verilebileceği kadar olumlu değişim sinyali verildi diye düşünüyorum. Gelecek adına kısa, orta ve uzun vadeli beklentileri aynı anda karşılama, elde etme gayreti zor ama mecburi bir durum...

Haberin Devamı

Afobe özel oyuncu ama...

Afobe’nin kaçırdığı pozisyonlardan biri gol olsa, ikinci yarı çok daha kolay geçebilirdi. Eldekilere bakınca sizce Trabzonspor’un santrforu kim?

Afobe çok özel bir oyuncu. Gördüğü maksimum bonservis bedeli de çok şey anlatıyor. Açık konuşalım... Yaşadığı sakatlıkların niteliği nedeniyle yolu ülkemizle kesişti denilebilir. Ben hâlâ birinci santraforu da Afobe diyorum Trabzonspor’un. Ancak Djaniny de sonuna kadar onu zorlayacaktır. Belli ki farklı meziyetleri var. Başarı gelecekse, rekabetle gelecek. Açıkçası Abdullah Avcı’nın takımına oynatmak istediği oyunu oturtabilmek için küçük dokunuşlar haricinde kadro istikrarını ön plana çıkaracağını düşünüyorum. Haliyle sakat, hasta, cezalı yoksa kadrolarında radikal değişim beklemiyorum. Bu şu demek değil elbette, Erzurum maçındaki kadro ideal kadrosuydu. İdeal kadro bir kaç maç sonra netleşir ve bir çırpıda sayılabilir hale gelir diye düşünüyorum.

Parmak ve Ömür öne çıkabilir

Abdullah Avcı’nın oluşturmaya çalıştırdığı yeni düzende kare ası kimler? Hangi oyuncuları, tecrübeli hocanın vazgeçilmezleri olarak görüyorsunuz?

Vitor Hugo, başında ya da sonunda ‘savunma’ ibaresi geçen her oyunda birinci karakter olacağını gösterdi bile. Pereira’yı rakibin orta alan becerilerine göre bir kaç mevkide kullanabilir. Nwakaeme ve Ekuban’ın da teknik adamın vazgeçilmezleri olacağını düşünüyorum. İlave olarak Abdülkadir Ömür ve Abdulkadir Parmak, daha fazla sorumluluk yüklenmesiyle ön plana çıkabilirler pekala... Ve Afobe, ‘gol yükünü’ sırtlarsa, haftalar ilerledikçe enler kısmına yazılabilir.

Nispeten daha rahat maçlar

Galatasaray derbisine kadar 5 maçlık bir fikstür avantajı var. Bu periyotta beklentiniz kaç puan? Nitekim bu hafta rakip, sıkıntılı Ankaragücü...

Fisktür avantajının, oluşan rehavetler sebebiyle takımların başına getirdiği olumsuz durumlar hepimizin malumu. Realite, Başakşehir, Fenerbahçe, Beşiktaş, Alanya maçlarının kötü de olsa geçildiğini söylüyor. Teknik adamın istediklerini, küçük dokunuşlarını hissettirmesi için rahat maçları olacak bu 5 maç. Ama kolay rakip, kolay takım yok ligimizde. Uygulamaları için psikolojik anlamda daha rahat hissedeceği gerçeğinden hareketle tüm maçları kazanabilir Trabzonspor. Kazanmak beraberinde art arda kazanmaları, kaybetmek de beraberinde art arda kaybetmeleri getirebiliyor. O nedenle her maça tek tek özenle çalışmak gerekiyor. Ayrıca ‘teknik adam değişikliği takımlara olumlu yansıyor’ durumu da unutulmamalı. Ankaragücü tam da bu tarife uymuyor mu?

Haberin Devamı
YORUM YAZ