MENÜ

30 dakika değil tüm maç oyna

Abone Ol Google News

Avcı yine sonuç yine tabela odaklı gidecektir. İlave olarak da gözler, geçen hafta özellikle ilk 30 dakikalık estetik oyunun süresinin uzaması ve skora yansımasında olacak. Çünkü taraftarın, galibiyet kadar ‘rahat galibiyet’ hasreti de var.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı’nın imzası sonrası oluşan pozitif hava, beraberinde Erzurumspor galibiyetini getirdi. Kaybetme alışkını olmak da var, kazanma alışkını da... Başarılar ya da başarısızlıklar bir sonraki aşama için tetikleyici unsurlar olabiliyor. Psikolojik boyut her şey değil ama bir çok şey futbolda...

Trabzonspor özelinde oluşan baskı türünün artık tanımlanmışlığı bir avantaj teknik ekipler açısından. Kontrol edilebilir, teşhis edilmiş, sebepleri-sonuçları daha önce defalarca test edilmiş bir durum. Bunun bilinen bir durum olmasının avantaja ya da dezavantaja çevirilmesi teknik adamların sanatına kalıyor artık. Bu nedenle Avcı, kazanma odaklı, tabela odaklı gidecek ilk dönemlerinde.

Ankaragücü zorlayabilir

Teknik adamını gönderen, alt yapıdan yüksek aidiyetli teknik bir ekiple maça çıkacak Ankaragücü’nün sırf bu durumu bile oyunu farklılaştırabilir. Ankaragücü’nün geçmiş haftalardaki ‘oyunu değil, alamadığı skorları’ Fuat Çapa’yı gönderdi. Bu durum karşılaşmayı zorlaştıran başka bir unsur Trabzonspor için. Kadrosunda radikal bir değişim beklemiyorum Avcı’nın. Yine sonuç yine tabela odaklı olunacaktır. İlave olarak da gözler, geçen hafta özellikle ilk 30 dakikalık estetik oyunun süresinin uzaması ve skora yansımasında olacak. Galibiyet kadar ‘rahat galibiyet’ hasreti de taraftarın en büyük özlemi çünkü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ