MENÜ

Yüzde 80.15 Cim Bom

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

UEFA.com’da düzenlenen ankette, Galatasaray’ın unvanını koruyamayacağına inananlar fazla çıkmış. ‘Sizce Galatasaray 2008-2009 sezonunda şampiyon olur mu?’ sorusuna, yüzde 80.15 ‘olamaz’ cevabı gelmiş. Gelmiş de yanlış gelmiş. Çünkü izlediğim müsabakada gördüm ki, ‘Sofya Lokomotif’se, Galatasaray, Germany hızlı tren.’ Oyunun içinde kısım kısım izlenen futbol güzelliklerinin daha da yoğunlaştığını düşünün! Ki yoğunlaşacak... Cim Bom’u kim tutar?
Şampiyonlukla ilgili tahminimse, yüzde 80.15 Cim Bom, yüzde 9.15 Fenerbahçe, yüzde 6.15 Trabzonspor, yüzde 4.15 de Beşiktaş... Neden? Galatasaray’ın orta alanı hiçbir rakibinde yok. Ön liberoları da öyle... Savunma zaten Milli Takım’ın yarı final oynayanları. Ümit Karan ve Shabani Nonda formda olursa, kim durabilir karşılarında? Hele hele 3 nokta isim de alındığında! Cim Bom ligin mutlak favorisidir ve ‘20.45’ Sarı-Kırmızılılar’ın alışılmış sevinç saatidir.
Arda, Aydın, Ayhan, Sabri, Kewell, Barış, Mehmet Güven, İrfan ve Lincoln... Şu adamlar rakibin lokomotifini, dekovil yapar dekovil. Murat, Anıl, Sinan, Fırat, Erhan ve Ahmet Kesim geleceğin garanti belgelileri. Böyle zenginlik kimde var? Ya Mehmet Topal? Ya Linderoth? Hele hele Servet, Emre Aşık, Emre Güngör, Hakan Balta, Volkan ve Uğur Uçar. Savunma zenginliği değil de ne? Milli Takım’ın dahi eksikliğini hissettiği Uğur Uçar’ın tedavi süreci öne çekilmeli. Diğerleri de zaten İsviçre- Avusturya 2008 fatihleri.
İki genç Yaser ve Ferdi asla gözardı edilmemeli. Yaser daha şimdiden güvenli, etkili ve sanki yıllardır aslan. Aslan olma özelliği demek ruhunda varmış ki, Kartal’da durmayıp gerçek yurduna varmış. Ferdi Hollanda’da henüz çocukken yaptıklarını, Galatasaray’da genç yaşında tekrarlasa yeter. Kulüp kazanır, Türkiye kazanır. Aykut ve Orkun’u geçtiğimiz sezondan daha güvenli ve iyi buldum. Yönetim ‘illa kaleci alacağız’ diyorsa, daha fazla motive olacaklar ve kalenin peşini de bırakmayacaklar.
Pekiii... ‘Lokomotif’ten yenilen ucuz gol ne?’ diyeceksiniz. O mu? Türk futbolunun ezeli hastalığı. Savunmanın trans halinde uyurgezer olma hali! Bek bastıramadı, stoper kapatamadı ve gol yendi. Pozisyon defosu yani... Skibbe bunları aşar. Güveniyorum.

YORUM YAZ