MENÜ

Yenilmeden mağlup!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kırkpınar’ın efsanelerinden biri de Ahmet Taşçı elbette. Ellisine merdiven dayamış büyük pehlivanın ustalığı, lider kimliği ve sportmence mücadelesi tüm güreşseverlerin ilgi odağıydı. İlk turu geçen Taşçı, daha sonraki güreşinde, yenilmeden mağlup oldu! Günün en önemli güreşlerinin sonucu kurayla belli olunca, haklı tepkilere şahit oldum. Gerçekten de bu yöntem tartışılmalı ve pehlivanlarımız, er meydanının gereği nasılsa öyle galip ya da mağlup sayılmalı. Yenilmediğin halde kaybetmek zor, kazanmak da zannederim tatsız.
Serhat şehri Edirne tüm olanaklarıyla en güzel şekilde hazırlanmış. Organizasyonla ilgili pek sıkıntı yok. Görevliler iyi niyetli ve konuksever olunca, sorunlar kolayca çözülebiliyor. Edirne Belediyesi tüm görevlilerine teşekkür etmek isterim. Adnan bey ve ekibi çözüm üretebilme ve konuklarına problem yaşatmama adına ne gerekirse yaptı.
Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl ‘Bu sene en güzel Kırkpınar Güreşleri’ne şahit olacağız’ dedi. Bu güzel temenniye katılmamak mümkün mü? Gerçekten önemli bir problem yaşanmadı, ama kura işi tatsız. Pehlivanlarımızın iyi niyeti ve centilmenliği de bir başka hoş konu. İtiraz edenler oldu da, centilmenlik sınırlarını zorlayana rastlanmadı. Sporcular birbirleriyle aslanlar gibi kapıştıktan sonra, aslanlar gibi kazananı kutlamayı da bildiler. Hepsine helal olsun.
Futbol dünyasının popüler ismi Levent Erdoğan oluşturduğu güreş kulübüyle, Karamürsel güreş camiasına, dolayısıyla Kırkpınar’a renk katmış. Bir örnek giysileri ve ciddiyetleriyle pehlivanlarımız, profesyonel kulüpleri aratmayacak havayı yakalamış. Erdoğan’ın gayretlerinin darısı diğer futbolsever(!) yöneticilerin de başına. Bu işin pek reklamı yok, ama sevabı çok. Ata yadigarımız her etkinliğe sahip çıkan, destek verenden Yüce yaradan razı olsun.

YORUM YAZ