MENÜ

Veleddalin Amin!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İsviçre maçında golü yediğimizde ‘Veleddalin Amin’ olduk galiba diye düşündüm. Yıllar süren takım oluşturma(!) çabaları yine hüsranla sonlanacak ve kalan günleri turist olarak tamamlayacaktık. Sportif başarı önemli, ama işin ekonomik yanı da var. Tüm sektörlerin yaşayacağı zarar ve TFF’nin kazanacağı sponsor gelirlerinin minumuma inmesi, elenmek kadar üzüntü verici. Şimdi umutluyuz ve Cenevre’de başımız dik gezebiliyoruz. İsviçreli küstahlar mı? Kayıp.
Futbol ne denli önemli bir etkinlik. Cazibesi de inanılmaz ölçüde çekiyor. Lyon’dayız bugün. Aydın Milletvekili Fatih Atay, Dr. Eralp Atay ve Ali Güral. Şampiyonluklara abone bir kenti görmeye geldik. Ama sadece biz değil, kalabalık sayıda dost da Lyon’a gelmiş. Amaç hep aynı, şampiyonluklara egemen bir kenti görmek.
Bozuk plak gibi takıldım, ama İsviçreliler bir avuç insanımızdan üç yıldız üretip milli takımında yararlanıyor. Biz binlerce futbolcumuzdan bir doğru 11 çıkaramıyoruz. Hemen aklıma gelenler Mehmet Topuz, Kayserispor’lu Aydın, Fatih Tekke, Mehmet Yıldız, Abdurrahman, Ümit Karan, Yıldıray, Halil Altıntop, Hakan Şükür... Şu kadroya birkaç isim daha ekleyebilir ve Portekiz’e duman attırıp, İsviçre’yi dalgamızı geçe geçe yenerdik. İddia ediyorum.
Peki sıkıntı nerede? Fatih Terim’in Polat’ın kulvarında gitmesi ve Başkan’a yol vermesi! Hakan’ı yeme uğruna, santrforsuz oynama hülyasına kendini öylesine kaptırdı ki... Şükür yüzünden Halil Altıntop, hatta Semih Şentürk’ü dahi yedi. Semih nasıl olur da son maç ilk 11 oynamaz. İnsanların hesapları ve egoları adına yanlış yapmaları ve bunu tüm ülke insanına üzüntü olarak yansıtmaları ve üzerine de alkışlanmalarını, akıl alır mı? Patlayan(!) forvetler ve ‘Saray Cücesi’ ebadı hamilleriyle, devlerle boğuşacak ve rakip stoperden acemi golü yiyeceksin. Kim takip edecekti Pepe’yi, Nihat mı?
Terim Çek’lerle çok oynadı ve genelde çarpıldı. ‘Veleddalin Amin’ dememek için geçmiş hatalarını ve geçmiş Çek hüsranlarını iyi analiz etmek, egolarına da Türkiye’yi esir etmemek zorunda. Mehmet Topal ve Semih Şentürk olmazsa olmaz şart. Aurelio ancak Topal’la sağlam oynadı ve iş yaptı. Bu takım bu halde bile yol alabilir de... İnşallah kendi güçlerimizin(!) sakatına gelmeyiz yine!

YORUM YAZ