MENÜ

Takke düştü!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kasım sonuna doğru yazmaya başlamıştım... Adnan Polat; Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Sabri’yi derdest etmek istiyor. Özellikle de Şükür için bir kısım medyatör, iş emri (!) alıyor. Geçtiğimiz hafta ne dedim? “Polat projeyi hazırlamış, tatbik Terim’e nasip olmuştur” diye. Çok geçmeden takke düştü ve Adnan I göründü! Kalli işin göbeğinde, yalanlayamazlar.
Polat’ın misyonu Galatasaray’a hizmet mi, yoksa Şükür’ü derdest etmek mi? İlk denemesinde fena halde yanıldığını anlamış ve apar topar Torino’dan geri döndürmüştü. Şimdi yaptığı mı? Tek fark, tarih yazmış bir emektar var. 20 sene kabullendiğini ‘fırsat bu fırsat’ diye yıkmaya kalkarsan, kul da, Allah da sorar hesabı.
Geçmişte de bir nesil Galatasaraylı ‘şampiyonluk nedir’ bilemeden, ömür tüketmişti. Kulüp şimdi aynı istikamete yönlendirilmekte ve ömür törpüsü sezonlar, hemen köşede beklemekte. Gidişat o. Zamanında üst üste zaferlere imza atan kadro dağıtılmış ve başta Metin Kurt’un medya infazına çanak tutulmuştu. O insanların günahını kulübe ve camiaya çektirdiler, ama uyanmadılar. Galatasaray’a hainlik yapanı gönder, ama yüreği renkleri için atana dokunma. Bedeli pahalı ödeniyor sonra.
Kadro elbette yenilenecek, gençleştirilecek. Fakat damdan düşercesine operasyon yapamazsınız. Yaparsanız zirveden düşer, sıradanlaşırsınız. Takımın ruhunu ve iç düzenini yenilere yansıtacak, onları mecburi otokontrole tabi tutacak büyükler, bigünah gönderilirse, yeniler ne türlü motive olur? Cevap 70’li yılların yaşananlarında. Şaş, Şükür, Sabri gibi deneyimliler bu ekibin çimentosudur. Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Suat Kaya ve diğerlerine operasyon yapan zihniyet, bedelini Galatasaray’a ödetmedi mi? Trilyonlar saçıyor, kulübü çıkmaza itiyor, ama 2000’li yılların yanından dahi geçemiyorlar. Canaydın hangi zihniyetin eserleriyle (!) uğraştı? Nice facia, tarih yazmışlara sahip çıkılsa yaşanır mıydı?
Polat son iki şampiyonluğun röntgenini çıkarmalı ve doğru teşhis koymalı. Aksi halde yazık olur. Kime? Tabii ki kulübe. Yeni bir Canaydın da çıkmaz artık. Galatasaray için canını ortaya koyup yaşamını risk edecek başka biri kaldı mı?

YORUM YAZ