MENÜ

Tadı yok!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Osmanlı zamanı zabitlerinden biri, emir eriyle Bükreş’e gider ve kiraladıkları eve yerleşir. Bir süre sonra erin dalgınlığı ve sakarlığı zabitin dikkatini çeker ve sorar, “Bana bak! Evdeki yaşlı hizmetçiyle halvet mi oluyorsun sen?” Er derin bir iç çeker ve cevap verir, “Oluyom komutanım, oluyom da tadı yok!”
Galatasaray’ın yaşlı teknik direktörünün de tadı yok. Takımın oynadığı futbol zevk vermiyor. O kadrodan böylesi ürün almak, büyük marifet ister ve beceriyorlar. Futbol şubesi ve teknik yönetim el ele, binmişler bir alamete ama onlar değil, Cim Bom gidiyor kıyamete. Zar zor kadro oluşturan Ertuğrul Sağlam karşısındaki Kalli üretimi böyle mi olmalıydı?
Kanatları olmayan, göbeği çatlak Galatasaray, Beşiktaş karşısında fark yemediyse, şükretmeli. Volkan ve Balta’dan oluşan sol kanadın çalışacağını zannetmek abesle iştigaldir. Ekstra hiçbir özelliği olmayan iki adam ve o taraf iptal. Barış ve Sabri kulvarı da öyle. Eeee o zaman geriye ne kaldı? Topal’ı yalnız bırakıp, topal etmişsin. Arda nerede oynayacağını şaşırmış. Barış mı? O kendini aşmış! Boyun kadar oynasana sen. Derin işlere girdikçe, takımı dibe atıyorsun.

Sonunda bana da kadro yaptırdı!
Bunca senedir yorum yaparım... Hiç kadro kurmazdım, Alman’ın sayesinde başladım! Uğur mükemmeldi, sakatlandı. Koy sağ arkaya Song’u... Yanında Emre ve Servet, ötede de Volkan. Mehmet Topal banko mu? Evet. Yanında Barusso mu olur, Barış mı? Sağ ve sol kanada Sabri ve Arda... Forveti de sen tamamla Karan mı? Nonda mı? Şükür mü? Hangisine doğru dürüst top gelse atar nasılsa... Ama bu diziliş ve anlayışla, forvet asist lezzetinde topla buluşamıyor ve kendi üretmeye çalışıyor. Olmuyor.

Nasıl bir garabettir bu!
Kalli ‘bir iş nasıl başlarsa öyle gider’ felsefesi temsilcisi sanki. Yanlış başlıyor ve ısrarla devam ediyor. Üst üste bunca maç ve hep tribündekilerden farksız seyreden bir yapı. Sfenks gibi bakıyor ve asla müdahale etmiyor. Böyle şey olur mu? Hele hele Galatasaray’da...
Trilyonlarca liralık transfer yatırımı yapıyor ve yararlanamıyorsun. Nasıl bir garabettir bu?

YORUM YAZ