MENÜ

Şimdi mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Almanya kampından beri yazıyorum: “Kalli başarılı olamaz.” Dinletemedik tabii! Gaziantepspor müsabakası sonrası, tepkilere bakıyor ve sormak istiyorum ‘Be mübarekler şimdi mi?’ Evet... Şimdi mi uyandınız? Görünen köyün kılavuz istemediği çoktaaan belliydi. Ama methiye ustaları, yağladıkça yağladı... Saf ve bakir vatandaş kandırıldı ve bugünlere varıldı. Elbette geç kalındı. Şimdi Şampiyonlar Ligi veya UEFA’ya katılabilmek bile başarı!
Ya başka kayıplar? Yanlış transferlere harcanan milyonlarca dolar, 5 paralık yararı olmayan yabancılar, takım içi karmaşa, kaybolan güven duygusu ve daha niceleri. Oysa Galatasaray’ın sadece 3 doğru transferle mükemmeli yakalayabilecek bir kadrosu vardı. Elbette teknik direktörü Hıncal Uluç’un yönlendirmesi değil, kendi aklıyla bulacak yöneticileri de vardı. Ama bu kolay çözümler yerine, saçma sapan işlere dalındı.
Bu olumsuzlukların sorumlusu kim? Tabii ki Adnan Polat. Galatasaray Başkanı ve bir kısım gazetecilerin abisi, öncelikle şunu bilmeli; Hakan Şükür’ü, Sabri’yi, Şaş’ı hedef göstererek, infaz operasyonuna benzin dökerek varacağı yer yok. Son 8 senede bu iş çok denendi ve sonuç hep hüsran olarak belgelendi.
Bir defa Kalli gönderilmeli. Galatasaray, Alman’ın deneme tahtası değil, ciddi bir kurum. O zaman gereği yapılmalı ve safralar atılmalı. Nerede varsa! Bu kulübün en günahsız insanları, sporcuları. Sadece futbol değil, tüm branşlarda. Yönetici katliam değil, üretim yapacak.
Mevcut sporculardan, mülklere, tüm değerlerin ederini bulmasını sağlayacak. Malını karalamayacak, değerlendirecek.
Polat bu olanaklara sahip. Ya doğru işler yapacak ya da doğru işler yapacak. Yapamazsa? Galatasaray yanacak. Yakanlara bir şey yok nasılsa!

YORUM YAZ