MENÜ

Serenata Napuletana...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor ülkemize, hiç olmazsa 1 puanlık prestij ve moral sağlama amacıyla çizmeye gitmişti. Gitmişti de, İtalyan'lar Trabzon'daki futbol serenatına evlerinde de devam etti! Bordo Mavili ekip Avni Aker'de yaşadığı felaketin daha da beterini yaşamadıysa kalecisi Hakan'a dua etmeli. Calleson denemekten, kalecimiz kurtarmaktan bıkmadı. Serenata Napuletana'yı Pavoretti&Bocelli veya Franco Tenelli'den değil de Higuain, De Guzman, Meston, Gökhan İnler ve arkadaşlarından dinledik.

18. dakikada 'Trabzonspor Salih'le gole yaklaştı' derken, vurduğu top rakip kale alanı önünde Napoli savunmasından döndü ve o Napoli hücumu gol olarak ev sahibi adına yazıldı 1-0. Açıkçası Bosingwa sol stoperde olmamış! Uzun atılan, arkasına düşen her top tehlike olarak Hakan'a yönlendi, çocuk hem çok çekti hem de çok çeldi ama sektirdiği topların biri de gol olarak DeGuzman'ın ayağından geldi. Dakika 19'da 5-0 olunca ev sahipleri stres yapmadan bol bol konuk alanında gezindi fakat ille de gol atmak için açıkçası zorlamadı... O sınırlı sorumlu baskı uygulanan halde bile topları, arkadaşına iftira atar gibi kullandı bizim çocuklar Trabzonspor'un çok ciddi bir rektifiyeden geçmesi gerekiyor. Mehmet Ekici'den başka Napoli'li futbolculara doğru anlamda cevap verebilen başka biri yoktu. Napoli tıkır tıkır ayağa top oynuyor, bizimkiler de sanki topla didişiyor. Bloklar arası kopuk, sıkıştıkça yapılan uzun toplar ortaya karışık ve genelde rakipte. Adamların yaptığı en ufak bir baskı dahi takımda külliyen hasar yaptı. Şöyle çatır çatır, şakır şakır bir direniş, 'Trabzonda olan kazaydı' başkaldırısı bekledim ama göremedim yani. Orta alan ve hücum bölgesinde de doğru dürüst top alışverişi yapılamayınca mecburen İtalyanları hem seyretmek hem de dinlemek zorunda kaldım.

Uzun lafın kısası Napoli - Trabzonspor kapışmasında, Ferrari ile Karadeniz montaj Laz Rover yarışını büyük üzüntüyle izledim ve aradaki farka harbiden kahrettim. Böylesi harcanan paralara ve savrulan dövizlere vallahi yazık, billahi yazık. Trabzon sevdalılarına da yazık. Bu şehrin futbolcu üretimi yapan şahane seralarına ne ettinuz da bunca masrafla bu hale geldinuz? İnanamıyorum...

YORUM YAZ