MENÜ

Saymam!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın son hazırlık maçını saymam! Belçika Ligi’nin vasat ekiplerinden olsa da, müsabaka heyecanlı sayılsa da, saymam. Hazırlık kamplarının en zor karşılaşmasıdır son oynanan. Neden? Futbolcunun aklı, fikri bir an önce eve dönmektedir artık ve sabır katsayısı tükenmiştir. Kavga, münakaşa olasılığının fazla, performans zafiyetinin yoğun günlerinde sahaya çıkandan da, oynanandan da pek hayır gelmez.
Öyle de oldu zaten.
Gençlerin özverisine, başarısına saygı duyalım, sezonu götüreceklere de dikkatle bakalım. Ayhan; artık takımın senyörlerinden ve çok şey beklenenlerinden. Ama yaptığı ne? Eğer bu ekibin büyüklerindensen ‘imam-cemaat’ örneğini aklından hiç çıkarmayacak ve aynı kabahati bir daha yapmayacaksın. Karan; Kıpırdamanın ötesine geçmek zorundasın Ümit. Kaliten belli, orta alan ve forvet özelliklerin fazlasıyla var. Var da, sahada yok. Fazla zaman da yok. Senden başarı bekleyen de çok. Ona göre. Bu arada Skibbe de görmüştür mutlaka. Bilardo gibi top hep yerden gitse şahane de, havaya kalktığında forvet Gurka ordusu. Kafa vuran yok, vurabilecek de yok. Çözüm mutlaka bulunmalı veya oraya birisi alınmalı. Aslında anlayamadığım şu! Geçen sezon gönderilenleri Kalli göndermişti(!) Bu sene yönetim halletti(!) Adnan I ve Adnan II’nin bu işi iyi bildiği belli de, o zaman Alman niye geldi? Takımı şampiyon yapan Adnan II devam edemez miydi? Neyse... Gent oyunu sonrası Fenerbahçe maçına döndüm. Sağolsun çocuklar da beni beklemiş demek ki! Devre başlar başlamaz Gladyatör Semih, ardından Okçu Guiza ve 2-0. İşte o an Galatasaray’a verdiğim yüzde 80.15 şampiyonluk averajını gözden geçirmeye karar verdim. Fenerbahçe de çok iyi yahu. Aslında bu konuda sevindiğim nokta şu; büyük bir talihsizlik (mesela Sivas’ın gibi) yaşanmazsa iki büyük Avrupa’da uzun yol gider.
‘Fenerbahçe’ deyince Volkan Ballı’dan söz etmezsem olmaz. Gerçek centilmen ve spor adamı, Avusturya’da yaşanan çirkin eylem sonrası ‘Bu insanlar Galatasaraylı olamaz’ demiş. Helal. Gerçekten olamaz. Ülkeme hizmet eden hangi kurum varsa, ona saygı duymak ve erdemli davranmak mecburiyetindeyiz.

YORUM YAZ