MENÜ

Sayın Başbakan!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk futbolu kaosta. Hasan Doğan zorlaması da devreye girerse, kaos ötesi olur. Neden? Özerk denilen TFF, siyasetin TFF’si olarak damgalanır da ondan. Sporumuzun geleceğini düşünerek, tavrımı koymak zorundaydım... Aynı tavrı koymanız gerektiğini hatırlatmalıyım.
Bir takım formayla bir sezon idare edildiği, yöneticilerin cebindeki kuruşu kulübüne sarfettiği, sporcuların üç-beş lira ve limona talim ettiği günler... Taraftarın bilet parasıyla yaşamaya çalışan kulüpler ve onların elleri öpülesi yöneticileri. O dönem, cefakârlarıyla ülke futbolu varoldu.
Şimdiki durum! Trilyonlarca geliri olan kulüpler, ama hepsi borç batağında. Başka? Değişen yönetici tipleri ve kulüp değerleri. Kulübün yönlendirdiği, tuhaf taraftar şekilleri. Nema duygusallığının muhtelif profilleri! Futbolun paraları, kara deliklerde kayboluyor ve sistem çare bulamıyor. Trilyonlar buharlaşıyor. Sırtı kalınlar dayanak buluyor, diğerleri göçüyor.
Haluk Ulusoy, Kemal Zorlu’nun tarifiyle ‘Bonüs’ devri başlatmış ve tutmuştur. İş bilmez, hesap şaşırırsanız bir yerlere yaslanırsınız! Futboldaki ‘Bonüs’ sistemi de bunlardan biri. Ulusoy gitmeli ama yerine asla Hasan Doğan gelmemeli. İsviçre rezilliği mimarının, yarın başka projelere (!) soyunmayacağını kim garanti edebilir? Sonra size yakınlığı her hafta sonu oluşacak sonuçlar sonrası, konu olacak ve hükümet yıpranacak. Mevcut futbol yönetici tipi, hep suçlu arar kendine bakmaz!
Dünkü dedikodu: Bir Arap şeyhi, bir büyük kulüp başkanı ve Hasan Doğan ortaklığı. Aynı kaynaklar bu üçlünün bir başka büyük kulüp başkanıyla anlaştığını ve tarihi bir stadı yeniden inşa edeceklerini fısıldıyor. Ya daha sonrası?
Sayın Başbakan; Hasan Doğan sözde perde arkasında durdu, ama tüm süreci yönlendirdi. Kulüpler Birliği de gelişmelere çanak tuttu ve aday belirledi! Gelinen nokta ‘Hasan Bey’in zoraki kabul edeceği!’ Neden? Yarınki olası rezilliklerde ‘Ben istemedim, zorla verdiler’ bahanesi.
Hile-i şeriyeye mani olmak, spora siyaseti karıştırmamak görevinizdir.

YORUM YAZ