MENÜ

Salça ve ketçap!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray sahadaki konuğundan salça üretmeye, ne kadar niyetliyse, misafir de ‘acaba bu ziyaretten, ekstra ketçap üretebilir miyim?’ Düşüncesindeydi. Futbol tarlası ve market rafındaki domates eder farkı hesabı, iş sahaya gelince çorba tadında kaldı!

Takım savunmasını iyi uygulayan ve baskıda diri duran Osmanlıspor, rakip alana da hızlı gitti. Geriye yaslanmadı, direndi ve organize olmaya özen gösterdi.

Galatasaray 37’deki Feghouli golüne kadar İki büyük gol fırsatı kaçırdı. Selçuk boşa değil, doluya top tevzi eder trafiği açmaza sürüklerken, Tolga ince işler, şık üreticisiydi. Ama orta alana sadece Tolga üretimi yetmez diye düşünüyorum. Denayer Umar’ı umulmadık özen ve dikkatiyle umutsuzluğa itti. İtti de Latovlevici hücumda Da Vinci, savunmada da ‘şifresi’ vaziyetinde sanki. Serdar doğru oluşturulan saray savunma kademelerine takılmasa, Osmanlı’nın fethi şaşırmazdı futbol severleri. Demek kağıt üzerinde kolay gözüken taarruz ve zapt hayallerinin realitesi pek öyle olmuyor olamıyor!

Eren Terim’e ‘bana iade ettiğin itibarımı asla refüze etmem’ dedi performansıyla. Şu ödemeler 3-4 ay dursun no problem’ zihniyeti hamili müstafi başkanın, defoları ortaya öncelikle orta alandan sırıtmaya başladı. Görünen o ki, kahkahaya da az kaldı! Oynamayan Ndiaye’nin kafası, Belhanda ve diğerlerinin pas performansı karıştı. 80’de oyuna giren Gomis 88’de golünü attı 2-0
Gerçeği dile getirmeliyim ; mevcut mali portrede su alan gemi değil, ada bile olsa dayanmaz ! Birlik olmak şart yani !

Gecenin sorusu ; Hiçbir dediği doğru çıkmayan Dursun Özbek, malı mülkü satılmış olan Galatasaray’ı hangi şartlarda ve nasıl bir profilde bıraktı ? Yancıların, yandaşların, indirgen ve bindirgenlerin durumu net ortaya çıkarılmalı ve gereken mutlaka yapılmak zorunda. Dürüst, yürekli ve erdemli profil Başkan Mustafa Cengiz, gerçekleri ya ortaya koyacak. Ya da koyacak ! Galatasaray’ın başka çaresi yok !

Maçın starı ; Galatasaray adına Denayer, konuk adına da Karchemarskas olmalı. Denayer ve Karche kalelerini domates ezmesi olmaktan kurtaran, iki değerli emekçidir.

Maçın olayı ; Maçın değil ama Galatasaray’ın olayı ilk yarıda örneklediği performansı ikinci yarılarda devam ettirmemesi ve taraftarın yüreklerini ağzına getirmesi. Fizik güç gibi beyinsel ve düşünsel gücü de toparlamak gibi çok zorlu bir hedefi olacak sanki Fatih Terim ve ekibinin. Allah yardımcıları olsun.

Kısa mesaj ; Galatasaray’ın vaziyeti ex Başkan ve yanıcılarının ifade ve hikaye ettiği gibi değil. Katiyen değil! Akıllar başa toplanmalı ve yeni yönetime kimin ne güce varsa o miktarda yardımcı olunmalı. Kulüp bu hali hak eden bir camia değildir asla. Nokta.

YORUM YAZ