MENÜ

Papila ve Çakır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gerçek suçluları tartışmıyor, dönüp dolaşıp hakem infazına takılıyoruz. Papila’nın ipi çekilmesi sürecinde yazmıştım, ‘Bu tarz hakemlikte milattır, doğru algılanmalıdır.’ Algılanmadı ve yediler Papila’yı. Oysa Türk futbolu, o örnek sonrası ivme kazanır ve kalkınırdı. Kulüpçülüğün fasid çerçevesine sıkışanlar, futbolumuza bu şansı tanımadı.
Cüneyt Çakır doğru bir maç yönetti. Yanlış mı? Sporcuların, yöneticilerin kural bilmemesi. Bilenlerinde muhtelif hesaplar çerçevesinde, vatandaşı yanlışa yönlendirme hevesi. Bir kısım medya, sanki ‘Kanarya sesi’ gazetesi. Bu gayretkeşlik büyük zarar verdi yıllarca kulüplerine. Gerçekler değil, arzular yansıdı hep. Doğrunun değil, yanlışın peşine düştüler. Son kupa maçı da öyle... Lugano’nun ‘mayın’ olduğunu biliyorsun ama göz yumuyorsun. Maç başlamış, farkında mıydı Fenerbahçe? Volkan’ın olağanüstü kurtarışları olmasa, ne olurdu tabela? Çakır Deivid’i yakalasa ve atsa yine mi haksız sayılacaktı? Fenerbahçe yeterince konsantre olmamasının, bedelini ödedi... Esasa uyanan yok, varsa yoksa bahane.
Papila sonrası Çakır da infaz edilirse, hakemlik 10 sene daha geriye gider. Güven, cesaret ve özgürlük değerlerini iğdiş edersiniz tüm hakemlerin. Futbolcunun hata yaptığı yerde, hakem de hata yapacak. Binlerin kabahati üç kişiye yüklendikçe, selamete erilmez. O kabahatli ordusu da zaten 3 kişinin arkasına sığmaz!
Sarı-Lacivertliler yanlış kriterlerde ısrar ederse, İspanya hüsran olur. Uyarıyorum! Kaç Avrupa serüveni eksik bitti, hep kabahatli hakemler mi? Mükemmel kadroya, Yıldırım’ın emeklerine yazık olur. Aynaya bakmak zorundalar. Dost acı söyler ve gerçek bu. Futbolcular kontrollü olmalı ve Avrupalı her hakemin Çakır kriterleriyle müsabaka yönettiğini öğrenmeli. Fenerbahçe medyası, hastalığa yanlış ilaç zerkedip zehirlemekten vazgeçsin artık. Zararı herkese.
Kalli ve Polat da hakemi beğenmedi. Ben de onların futbol uygulamalarını beğenmiyorum. Leverkusen rezaleti ve Kasımpaşa azizliğinin faturasını futbolcularına çıkartan düşünce, şu maç sonrası utanmış mıdır acaba?

YORUM YAZ