MENÜ

Oray Eğin!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu köşe 'bunalımlar, dertler-yumuşaklar, sertler' köşesi değil. Değil de, bazen mecbur kalınıyor demekki. Benim ne yazdığımı bilmeyen, Eğin'i okuyunca kimbilir neler düşünür? Aydınlatalım; 'Yanlışsın Hakan!' başlıklı yazımda, Şükür'ün kabahatlerini sayarken 'Oray Eğin'in Radikal 2 röportajlarına erotik pozlar vermemen' demiştim. Bu ifadede ne var?
Gelelim 'erotik poz' meselesine. Sanırım 9-10 sene oldu. Salim Alpaslan "Kültürlü, eğitimli ve başarılı olabilecek iki genç, spor dünyasına girmek istiyorlar. Yardımcı olur musun?" dedi. "Elbette" cevabını verdim. Bu gençlerin biri Oray, diğeri Ahmet Tulgar'dı. Oray'ı televizyon programıma çıkardım, yardımcı oldum. Sonra röportajlarını yapmaya başladı. Yine Salim'in gazetedeki odasında "Abi ropörtaj yaptık ve öyle erotik resimler çektik ki" diyen, Oray. Ben 80 sene o resme baksam, aklıma 'erotik midir, merotik midir' gelmezdi ki... Bir futbolcu nihayet... Radikal Futbol ekini getirip, "Röportaj ve yazılarımı okur musun, eleştirin benim için önemli" diyen yine Oray. Her sorduğunda ne diyecektim? "Şahane..." Çünkü gerçekten iyi yazıyordu.
Ahmet Tulgar uzun süre binada kaldı, Oray kayboldu. Benim yanılgım da burada başlıyor zaten. Tulgar'ın esprili, çağdaş ve insani tavrının, en yakın arkadaşı Oray'da da var olduğunu sanmıştım. Yanlış düşünmüşüm. Eğin kariyerini yükselttikçe, davranış standartlarını alçalttı ve bu hale geldi.
Ne uzmanı olduğunu, şimdi hatırlayamadığım (!) yeni genel yayın yönetmeniyle el ele, yıllarca ekmek yedikleri ocağa saldırıp, tetikçilik yapıyorlar. Sonra? Renkli New York geceleri sonrası, İstanbul'a dönmek zorunda kalma, içlerindeki canavar dışarı çıkınca, önüne gelene saldırma... Oysa 6 sene aynı elbiseyi giymekle övünen patronun, bu masrafa içi gidiyor da, bilmiyorlar.
Oray Eğin; Hakan Şükür'e ropörtaj yapmadı diye reva gördüklerini, diğerleri adına örtbas ettiğin için, o cümleyi yazdım. Arzu edersen de, eski röportaj fotolarını 'www.selmaabla.com' sitesinde yayınlarım. Burası spor gazetesi çünkü. Bu kadar! Şimdi okudukların gazeteci çerçevesi içinde kalandır, eğer arzu edersen bir de 'kamyoncu' tarafım vardır. Sakın aklından çıkarma.

YORUM YAZ