MENÜ

Ne oldu?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Portekiz müsabakası sonrası yapılan yorumları şaşkınlıkla izliyorum? Ne oldu? Elbette umutlarımız vardı, ama futbolun da gerçekleri vardı. Terim’in dört dörtlük bir eyyam kadrosu seçtiğini, henüz turnuva başlamadan yazarken, bir kısım arkadaşın da ‘devrimdir bu’ tanımlamalarını dehşetle okuyordum. Yıldıray ve Halil de tuzu-biberidir, Hoca eylemlerinin.
Şöyle bir akıl yürütelim mi? Mesela Mevlüt ve Kazım... Şampiyona başlamadan az önce, Köfteci İsmail’de on defa aynı masada yemek yeseler, birbirlerini tanımazlar. Mesela yan masada da Tuncay olsa ve “Abi ben Milli Takım’da seninle yan yana oynayacağım” dese Mevlüt... Mekan sahibi Cem, ulusal değerimizi rahatsız ediyor, üstelik de dalga geçiyor diye, Mevlüt’ü döver. Kazım mı? Onu da yabancı turisttir diye belki affeder!
İşte böyle bir yapıdan Terim en önemli sınavın forvetini oluşturuyor ve Nihat’tan da santrfor üretiyor! Bu iş bu denli hafif midir? Tıp veya Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirenler dahi iki sene staja tabi tutuluyor ve deneyim kazanmaları bekleniyor. Onları dava veya ameliyata sokmayan bilim adamları aptal mı? Ama biliyorlar ki, deha düzeyi hamili olunsa da, staj şart, deneyim mecburiyet arkadaş. Oysa hoca en ağır operasyona bu çocukları güp diye attı ve dört bilinmezli forvetle başarı aradı. Elbette bulamadı.
Hasta komaya girmeden önce yazdıklarımı, şimdi dile getirenler abesle iştigal etmekte ve boşa konuşmaktadır. Geç oldu!
Herşey bitti mi peki? Asla... Tüm arıza ve seçim defolarına, kafayı taktığını imha tutkusuna karşın şu İsviçre maçında Terim’in ‘Şazem’ demesini bekleme hakkı yok mu Türk milletinin? Hocanın da inadından vazgeçmesi mümkün olamaz mı? Olmalı. Mevcut isimlerden İsviçre ve Çek engellerini aşabilecek doğru 11 üretilebilir. Arda, Sabri, Topal doğru yerde oynatılmalı ve Müller’in yeni versiyonu Semih mutlaka değerlendirilmeli. Nihat ancak böyle birinin yanında işe yarar. Emre Güngör’ü tarihi fırsat bekliyor. Galatasaray formasıyla yakaladığı performansı Ay-Yıldız’la örnekleyebilir.
Terim 8 yıldır ısrar ettiği akıl almaz yanlışlar serisine bir yenisini ekleme tutkusunu yenmeli ve ‘takım yaratan mucit’ hevesini de törpülemeli. Başka çare yok... Onun için çare çok da... Umutla İsviçre’den iyi haberler bekleyen saf ve bakir futbolsever Türk vatandaşları için yok!
Havalı 302 değil, doğru takım yapılsın yeter.

YORUM YAZ