MENÜ

Madam Bovary!

Abone Ol Google News

Türk futbolunun son hali, aklıma Emma ve Charles Bovary ailesini getirdi! Flaubert’in 1856 ‘da paylaştığı ‘Taşra hayatı’, dönemin kadın erkek ilişkilerini yansıtıp, açığa çıkarıyor. Öyle olsa da günümüz görgüsüz futbol yaşam standardı aynası olamaz mı?

Haberin Devamı

Kadınların Emma kimliğindeki iç dünyası ve kıstırılmış hali, dr Charles’in vaziyeti; sanki futbol aleminin de real resmi ! Emanet bırakılmış kulüplerimizin felakete, umarsızca sürüklenmesi; adeta Madam Bovary ve ailenin, taşralı ruhu sportif posteri!

Görünen acı hali kavramaktan uzak başkan, teknik, idari yönetim ve hesap kitaptan habersiz, umarsız taraftar riyasetinin ; hayallerle oluşturduğu ultra (!) yapımlar, merdiven altı üretimi yıldızlar, yaldızlı senaryolarla resmen batıyor. Batış esnasında da, asırlık kulüpleri bataklığın dibindeki, bulanık pisliğe doğru umarsızca sürüklüyorlar!

İşledikleri cinayetin farkında olamayacak kadar, gözlerini karartmış birliktelik ; vaziyetten kurtulmak için gerekli mücadelenin bilincinden de yoksun. Maalesef kesin batışa mahkum egotik hırsların, aslında zerkedilmiş birer egzotik transfer zehiri olduğunun da, bilincinde değilller. Hem de şelale gibi akan gelirlere rağmen!

Haberin Devamı

Oysa biraz egolarından kurtulup, arsızca gösteriş hırslarına gem vurabilseler; çaresizliğin çaresini bulabilecekler!

İrfan Can rakamları Galatasaray’da oluşacak, yeni bir mali tsunami felaketi gerçeğidir. Bırakın Ali Koç; Fenerbahçe derin dondurucusunda Can’ı da, canlı canlı muhafaza altına alsın!

YORUM YAZ