MENÜ

İddia ediyorum!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Karabük deplasmanı oyununda Galatasaray; eğer Çakır'ın gadrine uğramamış olsa, dün gecenin Akhisar'ından zerre farkı kalmazdı, geçtiğimiz haftanın galibi ev sahibinin. İddia ediyorum ! Sarı Kırmızılı ekibin 3 puan kaybettiği o meşum Karabük 90 dakikasında, futbol değil ama düdük ortama hakim olunca, Arslan badem edilmişti göz göre göre!
Henüz 5. dakikada Sneijder ortasına Semih'in kafası, ilk gol güzelliği kattığında düşündüm hemen, eğer Palabıyık limon sıkmak üzere devreye girmezse çok gol atar Galatasaray. Neden? Çünkü Karabük'te de mükemmel pas organizasyonlarıyla oyuna başlanmış fakat Çakır takır takır önlem alıp işi tersine çevirmeyi başarmıştı! Aynı performansı Palabıyık'ta örneklerse, tahminlerimde yanılacağımı düşündüm valla. Geçmişte İtalyan arkadaşımın mesaj atıp 'kaliteli ve genç bir hakeminiz var, bravo' diye tebrik ettiği genç adam, iyiydi. Dün geceyi erdemiyle süsledi, bravo...

Sneijder çok önemli futbolcu, Podolski de öyle. Bu ikili az iştahlı olduğunda Sarı Kırmızılı forvet F7 şanzıman teknolojisi hamili Mercedes gibi performans sağlıyor. Aksi halde de kara şanzıman BMC oluyor, çatırtı ve cayırtıya dayanılamıyor. Yürüyen aksam Bruma, Yasin gibi elemanların sağlıklı işleyişleri tamamen mükemmel pas otomasyonuna bağlı. 25 ve 45'te Bruma'nın arada Yasin'in atığı 2-3 ve 4. golün kurgusu, mizanseni, hikayesi, metni, süslemesi, rakibi sürklase etmesi tamamen Podolski&Sneijder retrohüner ve sistematiği eseriydi. İlk yarı Galatasaray 4-0 önde bitti.

İkinci yarı yine ev sahibi üstündü. Rodriguez'i Fatih önce nizami önledi. 78'de yine Fatih bu kez penaltı yapıp önledi, atışı şık kullanan Selçuk "5 oldu" dedi. Gümüş oyundaydı ve 87'de attığı gole, döndüğünü müjdeledi 6-0...

Akhisar adına asla unutulmayacak bu geceyi yaşatan Tolunay Kafkas'a Riekerink hakkındaki geçmiş bir beyanatını hatırlatır," eyyy hocam keşke telafisi mümkün olmayacak söylemlerden uzak kalmayı hep başarabilseydin" derim.

Bu arada Hollandalı teknik adamın en büyük eksiği lobisi ve iki yanı ! Uçan kaleci Kuzenin de, dayısı eşsiz zeka ve bilgeliğinden çook uzak olması, neredeee Ergun ağbi eşsiz tavrı?

YORUM YAZ