MENÜ

Hep aynı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alman standartları bildim bileli hep aynı. Felsefe, tempo, oyun disiplini, kalite, istikrar ve Löw’ün hep aynı kesim saçları! Hans’ın saç modelinde bile zerre kadar ödün vermediği yerde, biz her seferinde bir başka modelde! Maç öncesi bilenik, düdük çaldığı andan itibaren de körelik. Başa bileyci başının kralları geliyor, gidiyor ama kalite temin edilemiyor. Hammaddeyi işlerken yapılan hatalar var demek ki!
Futbolun şık tarafı Almanlar’da, zaten top da çoğunlukla onlarda. Net iki gol pozisyonu da bizde. Bizde ama gol yok? Çünkü pozisyona hazır değil, aşırı bilenmekten de sürantrene vaziyetteyiz. Yine Hamit, sağda ve uygun pozisyonda. Vurmadı da sanki topu okşaladı! ‘Tühhh, bir fırsat daha kaçtı hayıflanmalı, cart, curt’ demeye kalmadı! Neuer eliyle alanının taaa soluna, oradan bir orta Gomez’e. Alman topu aldı, payton gibi sağına doğru şöyle bir sallandı ve hemen toparladı. Ama o sallantı yol üstündeki Servet’i dağıtmış, fren balatasını yakmıştı! Yaşanan karmaşadan Volkan da nasibini aldı ve 0-1. Gomez ‘kaçırdıklarınıza üzüleceğinize, yediğinize kahrolun’ mu dedi ne?
Yerli otomobil imal edip, marka yapacak ve Mercedes’le aynı yola koyacağız ha! Vazgeçin. Yüz senedir üretip, aynı otobana koyduğumuz, üstelik dünyaları harcadığımız futbolumuzun durumu ortada! Aynı sağlamlığı, çabukluğu, devamlılığı imkanı yok yakalayamaz, yine yaya kalırız.
Dün gece de koşuyoruz zannıyla sahaya çıktığımız ama Almanlar sayesinde yürüdüğümüzü farkettiğimiz yarışlardan birine daha şahitlik yaptık! 66’da Müller işi 66’ya bağladı 0-2. Balta’nın golü skor farkını kapattı da, kalite farkını? Asla! Başkalarını zaten kandıramıyoruz, bari kendimizi de kandırmasak, iyi olacak! İstikrarı sadece ‘istikrarsızlıkta’ becerenlerdeniz biz. Gökhan’ın daldığı penaltı ve 1-3. Geçmiş olsun!

YORUM YAZ