MENÜ

Helal olsun...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yemen Ekşioğlu, ‘Volkan bugün muhteşem’ dedi, o anda Fenerbahçe golü yedi. Hem de nasıl? Edu ve kaleci topa yükseliyor, bir ters yumruk, orada ancak ben bulunsam atamazdım! Nonda vardı ve attı: 1-0. Galatasaray çok doğru başladı ve devre boyunca da, doğrularından taviz vermedi. Hücumda dönen her topu karşılama, rakibe nefes bile aldırmama ve olağanüstü ciddiyet.
Ehhh... haddini de bildiğin zaman, pek mesele kalmıyor. Galatasaray da bu işi şimdilik mükemmel yapıyor ve yaptı. Fenerbahçe’nin sistemi belli. Sabırla rakip savunma defosu beklemek ve ustalarıyla, bu zaafı değerlendirmek. Bazı boksörler vardır, patır kütür yumruk sallar. Rakibini pataklıyor zannedersiniz ama, savunmayı unutur, bir kontra yer ve nakavt olur.
İkinci yarı Galatasaray’ın yapması gereken, savunmayı unutan boksörün durumuna düşmemekti. Çünkü rakip çok tehlikeli ve becerikli yumruklar hamili. Attırmadın kurtardın, attırdın yandın! Kurtardılar!.. Galatasaray, Fenerbahçe’nin hiç sevmediği ama, futbol gerçeğinin sevdiği gibi oynadı. Savunmanın temel ilkelerinden de taviz vermedi. Verdiği zaman da, Aykut ‘Maşallah’ denilecek toplar kurtardı. Böylesi bir mücadele örneği sonrası Cevat Güler’e, ekibine, futbolcularına ‘HELAL OLSUN’ demek yakışır. Edu’nun, Hakan’a yaptığına penaltı çalmayan, hakeme de aynısı denir! Aydınus çok iyi yönettiği müsabakada o düdüğü çalmalıydı.
Dün gecenin en belirgin sonucu; Galatasaray’ın taktik düşünce ve motivasyon anlamında, rakibinden kat kat iyi hazırlandığı gerçeğidir. Emeği geçen herkes kutlanmalı.

YORUM YAZ