MENÜ

Göztepe'ye Paşa darbesi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tepebaşı’ndan Kasımpaşa Stadı’na inerken düşünüyorum. Ertuğrul Özkök haksızlık etti biz spor basını emekçilerine diye. Faubourg cıvarında, Saint Denis tarafında sanki ÖDTÜ veya Boğaziçi vardı da, biz gitmedik! Çoğumuzun Haute …cole Comerce’ye gitme sebebi, Paris’te sözünü ettiği mektepleri bulamamış olmamızdır! Türkiye’nin iki seçkin teknik direktörü tedrisatındaki Kasımpaşa ve Göztepe dersine güzel çalışmış. Tempolu şık ve gollü 90 dakika futbolu seveni, sevindirdi. 90 dakika Kasımpaşa’nın daha baskın gözükmesinin nedeni, tempo ve diri orta alan becerileri oldu. Castro’nun trafiğini bloke ettiler. Bu arada Kasımpaşa adına, DMMA ders kriterlerinde Trezeguet & Eduok projesi, Mensah imalatı şahane bir gol ve 11’de 1-0. 41’de yine Eduok, Özdeş planlaması serbest vuruşta, herkesi pişti etti ama gol gelmedi.

Trezeguet fark yarattı

Göztepe’nin pek alan bulamadığı ilk yarı sonrası, Castro tüm tedbirleri aştı ve 1-1’i sağladı 47’de. Nasıl sağladı? Kasımpaşa defansının dikiz aynasına bakmamasından yararlandı! Trezeguet 48 ve 89’da Beto’dan, 52 ve 75’te direkten döndü ama 53’te Murillo’ya ‘tık’ diye attırdı ve günün ‘goldman’i sertifikasını da haketti: 2-1. Deplasman fatihi Göztepe’ye, bunca sıkıntı yaşatmak öyle böyle bişi değil.

Popov’un harika füzesi

Hele hele Popov’un 79’daki nefis vuruşuyla gelen gol ve 3-1 ‘Kebangsaan- Malaysia’ güzel sanatlar akademisi mezunu arkadaşımız Süleyman Kara, Kasımpaşa senfoni orkestrasından Vivaldi’nin ‘Four seasons’unu rica etti, fakat şef, ‘4 olmadan icra edersek, sanat ruhuna aykırı olur’ dedi. Müsabaka 3-1 bitince, klasik zevkimizden mahrum kaldık yani! Ama ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa, yaşayla da’ çok çok mutlu olduk.

YORUM YAZ