MENÜ

Gezen tavuk...

Abone Ol Google News

Bitez Galatasaraylı ‘lar 1905 Derneği açılış töreni için gittiğim Bodrum’da birkaç gün geçirdim. Mevsim güzellikleri, yaşam renkleri sadece gözlere değil gönüllere, hatta sağlık ve beslenme mükemmelliğine de etki ediyor bu eşsiz yörede. Hakem sanatı değil, yaşam ve yemek gurmesi Erman Toroğlu ; “Bitez Çökelek Kahvaltı evi ve Restaurant” ta ağırladı bizleri.

Haberin Devamı

Yeşilin tüm tonları ve tabii zenginliğin içinde, “gezen tavuklar” dikkatimi çekti! Olmadık yerlerden adeta kedi çevikliğinde çıkıyor, köşe bucak dolaşıyor ve yumurtalarını en doğal haliyle armağan ediyorlar. Zorlamayla çıkartılmamış, sağlıklı ameliye, vakitli hamule, ömre ömür katan mis gibi yumurtalar. Lezzet şahikası ürünler ve ödediğinizin karşılığını çatır çatır alıp “helal” etme memnuniyeti yani.

Galatasaray’ı izlerken ; ‘çözülmesi şart meselenin çaresi için, tavukların hareketliliğinden esinlenmem mümkün mü acaba?’ diye düşündüm ! Evet Aslanların sıkıntısı “gezen tavuk “ yokluğu problemiydi sanki ! Yani tavuklar gezmedikçe ; horoz ne kadar uğraşsa, sağlıklı - doğal ve lezzetli yumurta üretim imkanı olmuyor. Beklenen ürünü elde edemeyen müşteriler ve tabii patron bunalıma giriyor!

Haberin Devamı

2 Kupa peşinde olduğunu ilan eden Fatih Terim; önce Malatya daha sonra da, kalan müsabakalarda “gezen tavuk” problemini çözerse, işi de çözer. Yani ? Tavuklar dolaşıp, özgürce, sağlıklı yumurtlayacakları alanlar bulacak, ekip duraganlıktan kurtulacak ! Sürpriz ve sağlıklı üretimleri de, hiç kimsenin beklemediği anlarda da, sunacak. Çift sarılı yumurta, iki kupa için sezaryene baş vurmamak, doğal ürün teknikleri icat etmek şart yani... Di mi ? Hadi...

YORUM YAZ