MENÜ

Galatasaray forması giydi diye!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir eski atasözümüz geldi aklıma, Galatasaray’ın 20 yıllık perişan vaziyetine bakınca. Paylaşalım mı? “Hacı mı olunur ulaşmakla Mekke’ye, eşek derviş midir yani taş taşıdı diye tekkeye?” Uzun lafın kısası “Galatasaray forması giydi ya da mektebini bitirip diploma hamili oldu diye, hiç kimse Galatasaraylı olamaz” nokta. Ali Sami Yen’den itibaren, Alp Yalman dönemi dahil, kulübe hizmet eden tüm Başkan profillerine haksızlık yapmış oluruz sonra! Türk futbolunun gelmiş geçmiş en mükemmel futbolcu jenerasyonunun sırtına
binip giden ve dipsiz kuyu gibi istifade edenler de, ayrı bir yazı hatta roman konusudur elbette!

Sömürge tiplerden kurtulmadıkça...

Kulüp onun kuzeni, ötekinin biraderi, muhasebe “mektepli” secret zamparanın kapatması, scout yol bulması gerekenin kapısı, menacerlik ortakların paylaşım sofrası kriterlerinden ve eş dost yeğen danışman sömürgen tiplerden kurtulamadıkça yer ile yeksan olur.

Florya ve Selahattin Beyazıt’ın eşsiz eseri Riva talan edildiği gibi, dertlerin biteceği zannedilirken “şak” diye, kasaya da 200 milyon Dolar borç konur!

Riekerink kaderine terk edilmiş

Riekerink tek başına bırakılmış, bir doğru karakterli Hollandalı. Doğal olarak Türk futbolunu tanımaz, rakipleri tanımaz ki! Yani acemilerle beraber kaderine terk edilmiş bir teknik direktör modeli. Arkadaş bu camiada Bülent Ünder, Mahmut Alpaslan, Erkan Ültanır, Hasan Şaş, Ergün Penbe, Hakan Ünsal, Orhan Ak ve Emre Aşık gibi nice Galatasaraylılığı, adamlığı sertifikalı değerler var. Başarılı çok işte imzaları var. Ama siz Abüziddinler peşinde koşmaya ve tuhaf tuhaf adamlara yol buldurmaya bayılıyorsunuz. Bu arada da, göz göre göre kulübü batırıyorsunuz!

Cavanda, Sigthorsson, ‘Bombkreutz’, Donk, İtalya’dan oradan buradan Galatasaray’a milyonlarca Euro’ya yerleştirilen ama kadroya yerleşemeyenler hiç “dank” etmedi, değil mi? Zaten hesap kitap verdiğiniz, adam gibi sorgulandığınız da yok ki!

Arda’dan öncesini bilen kalmadı

Son derviş Yasin efendi oldu... Gözünü zam doyursun, iyi futbolcuydu ama Galatasaraylı olamadı. En kralının Alp Yalman zamanı ne olduğunu da, hiç kimse anlatmadı! Zaten kulüpte, Arda’dan öncesini bilen acaba kaldı mı, bilmem!

Galatasaray deneyimsiz, bilgisiz, kulüpten bi haberlerle olmaz, asla bir yere de varamaz! Ancak sinsi planlar yoluna koyulur ve 100 yılın büyük birikimi emanetçi “Sultana”da dahi bulunamayıp zayi edilmiş olur. Haberin olsun eyyy duyarsız&sözde Galatasaraylı! Tamam mı?

YORUM YAZ