MENÜ

F. Hoca'lar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakan Şükür’ün yaşamında iki ‘F. Hoca’ var. F. Hoca’lar, Şükür’ü limon gibi sıkmış, vitamininden yararlanmış, yararlarına (!) şükredip, posasını ortada bırakmıştır. Bu konuda şüphem yok. Mal meydanda. İcraatlar da! Bu hale gelmekten, getirilmekten adeta zevk alan Hakan azmeder, kendini yeniler ve ‘Beni yine kullanın’ der.
I. F. Hoca ‘O’na 20 sene forma verdim’ demiş. Yok yahu! Neden verdin? Amcaoğlun mu, kardeşin ya da hısmın mı? Riyakarlık en nefret ettiğim şey. Ama hele hele futbolda öyle çok ki... ‘Ben formayı vermem, sporcu alır’ diyen, sonra ‘Ben verdim’ diyor. Necip yalakalar da, kafa sallıyor. Kellesini yanına sokuşturup, iki poz resim çektirecek ya!
Şükür’ün infaz devetiyesi prototipini Polat hazırlamış, son şekli Zaman gazetesi ve Ekiz vermiş, baskıya sokmak da F. Hoca I’e kalmıştır. Bu gelişimlere çanak tutan Şükür’ün emekleri ve hakkı da inkâr edilmemeli. ‘Bir konuşursam, çok değişik şeyler olur’ derken bile, fuzuli söylemlerinden birini daha örnekliyor.
Haftalar önce gündem neydi? ‘Hakan Şükür Kalli’yi gönderdi.’ Başka? ‘Takımı o yapıyor.’ Yalanlanmış mıydı? Hayır. Ne oldu sonra? Plak ters çevrildi. Ne zaman? Takım şampiyon olunca. Şükür, Güler ve ekibi by-pass, Adnan II taze Kalli! Nev Kalli’yi tek destekleyen ve reklamını yapan, şimdilik Adnan I, ama birkaç röportaj, özel (!) yapımı vizyona sokar.
F. Hoca II 1992’li yıllarda devreye girdi. Torino bunalımı yaşayan Şükür’ü, depresyonundan istifade kucakladılar (!) Fakat Hakan’ın hakkını da teslim etmek gerek. Huşu içinde bıraktı kendini. Bu konu aslında Türkiye’nin dramıdır ve ciddi bir sosyolojik vakadır. ‘Boş bırakılan her yer doldurulur’ meselesi. Ne yaptılar? Şükür’ün safiyetinden ve imanından, bir de inadından istifadeyle kullandılar. Her demeci sonrası, kamuoyu nezdinde yalnız kalıp bunalmasını izlediler. F. Hoca II tarafı ‘Kuçu kuçu’ yapıyor, sözde aydınlar da koşuyor! Oysa asıl arzu, Hakan’ın iyiden iyiye yalnız kalması ve hocasına sarılması. Son provakasyon ‘Kutlu doğum haftası’ zorlamasıdır. Plan istenilen başarıyı yakalamış, hatta aşmıştır.
F. Hoca I, F. Hoca II, I. Adnan ve II. Adnan icraatlarını işlemeye devam edeceğim. Vakit çok.

YORUM YAZ