MENÜ

Evet ama yetmez !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın kazanma arzusuna, gol yollarındaki hünerlerine, çok şık pas peyzajına evet ama yetmez! Ne için yetmez? Arzu edilen hedeflere ulaşmak için yetmez. İstediğiniz kadar baskılı, tempolu olun, sadece önünüzdeki değil içinde yaşadığınız 90 dakikalara da bakın, çalışın, çabalayın yine de gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırsınız zaman zaman. Aynen dün gece Erciyesspor’dan golü yediğiniz 31. dakikadan, gizli golcü Chedjou’nun tekrar öne geçmeyi sağladığı 53. dakikaya kadar geçen sıkıntılı zaman diliminde yaşadığınız ve taraftarlarınıza yaşattığınız stresli süreç gibi.

Hamzaoğlu’nun ekibi çok çok renkli ve etkili başladı müsabakaya. Bruma dakika 5’te mükemmel girdi, vurdu, Zülküf ancak çelebildi, Umut kafasını uzattı ve 1-0’ı sağladı. Gol sonrası ev sahibinden çok sayıda hücum girişimi oldu. Gereğinden fazla da egoizm elbette. Baskı ve temponun getirdiği heyecanla hoş görülen bu işler, Wlemınckx’in 31’de attığı golle bitti. Çünkü sol stoperi öne çeken Erciyesspor’lu golcü çabucak Koray’ın arkasına geçmeyi de sağladı ve adeta ‘hızlı Gozales’e taş çıkarttı! Bu arada savunmayla ilgili gereklilikleri ifa etmeyen, rakibini kovalamaya üşenen Yasin’de ayrı bir Oscar adayı yardımcı oyuncu karakteridir tabii! Sivas 90 dakikası savunma zafiyetleri nedeniyle berabere biterdi de, hiç kimse ne olduğunu anlamazdı. Benzer savunma hataları dün gece de yaşandı! Chedjou’nun attığı golle de yola devam edildi. Altıntop’a ayrı bir başlık açmam gerek. Adeta tevzi makarası gibi çalıştı ve herkese ‘helal olsun sana Hamit’ dedirtti.

90. dakikada Sylla’nın mutlak gollük şutunu Muslera kurtardı ve ‘kısmeti olmayan hacıyı deve üzerinde yılan sokarmış’ dedirtti. Dönen topu da, büyük usta Sneijder gole çevirdi 3-1 vaziyet. Bu işler usta oyuncular işi evet... Ama yetmez! Savunma anlayışını acil kademeye, hemen tamire sokmak lazım...

YORUM YAZ