MENÜ

Enteresan destinasyonlar !

Abone Ol Google News

Türk Futboluna egemen ‘menajer diasporası’ sadece kulüplerin değil, futbol etik değerlerini de, yerle bir etmektedir! Mesela Galatasaray’da Scout görevi yapan biri, meşrebi belli futbolcuyla yakınlaşır ve kulübe değil, kendine scoutluk eder. Kulüpten üste maaş alıp, ocağı bu tür becermenin adına ne denir? Söylemem! Bilirim de, söylemem !

Haberin Devamı

Sofistike duruş ve tarz hamili bir kısım futbolcular, eğer başarılı bir sezon geçirirlerse, menajerleri derhal ahlaksız teklif ve pazarlıklara başlar. Ama futbolcusu sezonun ve takımın içine etmişse, dut yutmuş bülbüldür ve ortadan kaybolur. Taraftar duaları işitilir sonra! Onlar duygulardan haberdar zaten ama en yoğun hisseden ve yara alanın, batma noktasındaki kulüpler olduğunu söylemeliyim.

Futbolcu ve menajer destinasyonlarını her fırsatta dile getireceğim. Tabii sözde yönetici kılıklı ortaklarını da! Neden bu konuya girdim ? Tarık Çamdal diye bir virüs sokuldu Galatasaray’a. Yıllardır milyonları yattığı yerden götürüyor ve menajerinden ‘çıt’ çıkmıyor. Çamdal’dan da ! Tolga Ciğerci ve menajeri de, kulübün ciğerini sökmüş soy adıyla müsemma sotada! Sofistike söylemleri ve şık golleriyle gönlümüzü kazanan Gomis ise, 3 milyon 350 bin Euro kazanca rağmen bir başka havada! Hele hele menajeri ! Oysa Gomis’in 5 para dahi etmeyeceği, 90 dakikalarını görmedik mi ? Ve ‘bu paraları hak etmiyor’ diye bir kelam ettik mi ?

Haberin Devamı

Şimdiii esas konuşulması gereken şudur. Kulüplere bunca kazığın girmesine neden olan tüm yönetici ve profesyonel sorumlular açık, net tartışılmalı. Ne halt ettikleri kesinlikle ortaya çıkarılmalı. Sonra da kulüplerdeki hain, alçakça soyguna ‘DUR !’ diyecek çareler konuşulmalı !

YORUM YAZ