MENÜ

Dobra doce Tudor kakosi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hırvat teknik adam sorumu, “Önümüzdeki maçlara bakacağız” ritüeliyle cevaplayabilir. Futbol dünyamız dolu dolu ‘öne bakma’ zenginliğini, İgor Tudor da kavramıştır sanırım! Koskoca ilk yarıda zerre Rizespo retkinliği olmayıp, hele hele 23’te Podolski golü gelip, 1-0 önde soyunma odasına gidildiğinde öne bakıldı ama fazla öne bakıldı! Acaba ikinci yarı oynanmayacak mı sanıldı?

Hepsi o kadar

Sabri özverisiyle kazanılan topu Yasin Josue’ de, şık bir sol dış vuruş içeri doğru ve Podolski bekletmeden çaktı. Bu golde özveri, pas elbette vuruş güzelliği vardı ve hepsi o kadar. Ev sahibinin de ilk yarı zerre keyfi elbette etkinliği yoktu. 18’de Edomwoyi ceza alanına girdi, pası hızlı mı attı yoksa Jancher mi geç kaldı çözemedim. 27’de Özgür Çek’in vuruşu Chedjou kafasından döndü. 25’te Ahmet İlhan ilginç bir vuruş denedi, top Muslera’da kaldı.

Rakibe yardım ediyor

Başka etkinlik ev sahibi adına olmadı ama konukta da olmadı! Galatasaray ve kulübesi çok hareketli gibi gözüktü ama aslı ‘çene suyu çorba!’ Niçin? Çünkü Sarı-Kırmızılı ekibin forvet ve orta alan savunma etkinliği hiç olmadığı için. Savunma gol kazanmak için forvetlerine yardım ederken, Galatasaraylı forvet ve orta alan da gol için yardım ediyor ama rakibe yardım ediyor!

Rize biraz oynayınca

İkinci yarı Rizespor biraz futbol oynamaya niyetlenince, Galatasaray’ın tüm fizik defoları sırıtmaya başladı, tehlikeler Muslera kalesinde yaşandı. Kontrol tamamen Karaman’ın oyununa geçti. 75’te Özgür Çek şahane bir vuruşla Muslera’nın kıpırdamasına dahi fırsat vermeden 1-1’i sağladı. Bu dakikadan sonra galibiyeti kaçıran Rize tarafıydı. 90’dan sonra kaçan karşılıklı 2 pozisyon var ama olmadı. İgor Tudor fizik anlamda, disiplin kapsamında çok çok önemli zorluklar ve problemlerle karşılaşacak. Teknik kapasite ve sözde yıldızlar da asla merhem olmayacak. Hırvat teknik adamı zor günler bekliyor diye düşünüyorum. Bir de Galatasaray camiasının “önümüzdeki maçlara bakacağız” rahatlığında asla olamayacağını da biliyorum. Zor günler henüz ilk günden itibaren başladı Tudor adına, Özbek ve yönetimi mi? Onlar zaten çaresizlik girdabında !

YORUM YAZ