MENÜ

Cuma günü ama!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe - Galatasaray Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play Of müsabakası için Ülker Arena’nın yavrusu Metro Enerji salonuna geçtiğim de, kabullendim harbiden. Fenerbahçe tesis anlamında herkesi sollamış gitmiş. Açık ara gitmiş. Tıpkı yarı final müsabakasında vuku bulan, elim sonuç gibi.

Haberin Devamı

Aslında ‘elim sonuç’ tabiri, Galatasaraylı sporculara haksızlık olur. Mücadele ettiler. Ellerinden geleni yapmaya çalıştılar ama potadan dönen hiçbir topu, kazanmayı da başaramadılar! Neden ? Çünkü aradaki fizik farkı öyle böyle değil! Mükemmel donanımlı V 12 otomobille, Zastava’nın yarışması izlendi sanki!

Galatasaray set oyunu kurmadı, topu acele kullandı, savunmada ne taktik ne de maktik faul yapmadı. Şut yüzdesi mükemmel Işıl için, bir defa dışında set ve oyun imkanı hazırlamadı. Stoker , Hartley, Veremeyenka gibi yabancılar karşısında Galatasaray ithal oyuncuları;Made in China merdiven altı imalatı oyuncaklardan farksızdı! Altyapı ürünü Aslaniçeler de olmasa Sarı Kırmızılı’larda, külliyen yandı bitti keten helva. Malını mülkünü, kazanılan milyonlarca dövizi ziyan etmiş, kulübü batırmış ve sessiz kalmış ; ama İbrasızlık peşinde koşanlar, önce şubelerde yaşanan dramatik sorunlara baksınlar ! Yazıktır, ayıptır, günahtır Galatasaray’ın namus hamili camiasına.

Haberin Devamı

Çocuk imam efendiye soruyor ‘hocam babam Cuma günü öldü, cennete gider di mi?’ İmam soruyor ‘içki içer miydi?’ ‘İçerdi ama cuma günü öldü!’ ‘Peki kumar oynar mıydı?’ ‘Oynardı ama cuma günü öldü!’ ‘Kaçak et keser miydi, kaçak et?’ ‘Keserdi ama cuma günü öldü!’ ‘Yalan söyler, haram yer miydi’ ‘Hepsini yapardı ama cuma günü öldü!’

Hoca sakalını sıvalıyor ve cevap veriyor ‘ Cuma günü bişey yapmazlar ama öteki günler iflahını bellerler!’

Önceki gece maçı izlerken anımsadım, mevta olan adamın halini.... Cuma günü yine oynayacak ya Fenerbahçe ve Galatasaray yarı finali ! Çarşamba iflahın kesilmesi, Cuma yüzü suyu hürmetine tekrarlanmaz inşallah... Tekbiiiiir...

YORUM YAZ