MENÜ

'Consumption'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da ‘tüketim’ pervasızlığı var. ‘Consumption’ İngilizcede ‘tüketim’ anlamında kullanılıyor. Başka anlamları da varmış! ‘İnce hastalık’ ya da ‘verem’ denilen dert yani. Global krizin gelmekte olduğunu iddia eden ama bu kötü haber (!) nedeniyle, kriz gelene kadar gözden düşmüş olan, ekonomist Stephen Roach Amerikalılar’ın şimdi ‘tüketimden ölmekte olduğunu’ yazarken, sorumsuzca tüketime dayalı büyümenin verem gibi bir illet olduğunu da ima ediyormuş aslında. Osman Ulagay’ın köşesinde okumuştum bu değerlendirmeyi.
Lüzumsuz tüketim nedeniyle yatağa düşmüş Galatasaray akla gelmez mi şimdi? Amerika’da yaşanan ve dünyayı saran global krizin tüm verileri, kulübü sarıp sarmalamış vaziyette. Galatasaray ‘tüketimden ölecek’ ama cinayet aletini kimse bulamayacak! O kadar çok suç ortağı var ki... Ekonomik işleyiş, pazarlama, stadyum, menacer, teknik adam... Meira ve Servet’in birbirlerini tamamlamadıkları gibi, üzerine de bozduklarını yazmıştım. ‘Aynı kasa, aynı tarz iki stoper yan yana olmaz’ diye. Elinde Emre Aşık var. Üstelik Servet’le beraber milli takımda başarılara imza attılar. Emre Güngör var. O zaman Portekizli’ye milyonlarca Euro salmanın ne anlamı var? Kewell ve Arda meselesi de öyle. İkisi de solda iş yaparken, sağ tarafın boş. Sabri’ye Allah derman versin. Solda Arda, sağda Sabri tarih yazabilecekken, Kewell fantezisi. Sağ bek almamış, Uğur’a deva bulamamışsın. Sabri orada ziyan ediliyor bence. Yani sadece kulüp dövizleri değil, öz evlatlar da imha edilip, adeta deli cesaretiyle kulüp borçlandırılıyor. 3 doğru takviyeyle şampiyon kadro daha iyi duruma getirileceğine, yalan yanlış transferlerle berbat hale getirildi. Bu kabahat kimin? Hele hele Nonda! Ne yaptı da zam aldı? Karan’ın adeta küs gibi hâli nedeni olabilir mi bu yanlış iş? Elindeki yıldızları bitir, trilyonlar harcayıp kadroyu şişir.
‘Consumption’ kurumları ‘champion’ yapmaz, sanatoryuma yatırtır. İnanmazsanız Ulagay’a sorun, ekonomisttir, daha iyi bilir.

YORUM YAZ