MENÜ

Çıkarlar inşallah!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ı genelde eleştirdim. İşimizin gereği bu. Elbette doğru üretimleri de gündeme getirecek ve paylaşacağız, ama eksikleri işaret görevimizi de asla unutmayacağız. Canaydın Başkan’a karşı bu gerekliliği hakkınca yerine getirdiğimi düşünüyorum. İnandığım her doğruyu paylaştım. Yanlış tespitlerim de olmuştur mutlaka, ama benim hatalarımdan, okur kendi doğrularını tespit etmiş olamaz mı?
Özhan Canaydın ailesinden, işinden, sağlığından feragat etti ve Galatasaray için uzun yıllar emek verdi. Kapısına kadar gelinen projeler de ortada. Üstelik ülkenin her kesimince örnek gösterilen ve saygı duyulan, sevilen bir Galatasaraylı portresi hamilidir Başkan Canaydın. ‘Kendi kişisel işi için bir adım attı’ diyenin de alnını karışlarım. İşte bu portre Mali Kongre’de ‘Elveda’ diyor ve ardından kıyamet kopuyor. Üzülenler, şaşkınlık yaşayanlar ve durumdan başkanlık yolunda vazife çıkaran, hatta ‘Şerefe’ diye kadeh kaldıranlar!
Galatasaray değerleri ağır basan kesim (Orhan Yüce, Alp Yalman, Faruk Süren, Mustafa Sarıgül, Ali Dürüst) durumun vehametini fark etti ve bir dizi girişim gerçekleşti. ‘Geçmiş zaman’ kriterlerinin aynı yerde kaldığını zannedenler, fena halde yanıldıklarını anladılar. Çoktaaan bitmiş o günlerde pek fark etmemişler. Camia başka yerde mi artık?
Özhan Canaydın’a başkan adayı olduğu günlerde, yine bu köşede yazmıştım: “Sakın gelme! Kendini yakarsın. İşler bildiğin gibi değil” diye. Geldi ve gördü! Şimdi de bir şeyler yoluna girmek üzere... Başkan aldı başını gidiyor. Ben çok ters adam gördüm ama bu kadar da tersini görmedim. Kendi kendini yedi, sağlığını riske etti, çok önemli işleri de bitirdi ve ‘Elveda’ dedi.
Adnan Polat’a yakışan, hemen adaylık ilanı değil, “Biz başkanımızla çok önemli mesafe katettik. En kritik dönemi beraber yaşadığımız Özhan Canaydın, tam rahat edip feraha ereceği günlerde bizi bırakamaz. O bırakmak istese de biz bırakmayız.” Demeliydi... Demedi... Diyemedi.
Galatasaray camiası Özhan Başkanına sahip çıkamamış ve kulislerin zehirli batağına dalmıştır. Çıkarlar inşallah!

YORUM YAZ