MENÜ

Cesaretim kalmıyor ki!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Temel fena halde öksürüğe yakalanmış ama devamlı müshil içiyor. Dursun sordu ‘Öksürüyorsun ama müshil içiyorsun, ne işe yaradı?’ Cevap verdi Temel ‘İşe yarıyor, çünkü o zaman öksürmeye cesaretim kalmıyor!’
Sevgili Doğan Hasol yazmış ‘On yıl kadar önce bir başkan adayının “Kulübü öyle bir hale getiririm ki bir daha kimse adaylığa talip olamaz”. Bu sözün doğru olup olmadığını bende bilmiyorum ama İnan Kıraç’ın aynı dönemde Lütfi Kırdar’daki mali kongrede ‘Beyler bir gün gelir, kongrelere gelecek cesaretiniz kalmaz’ dediğini dün gibi hatırlıyorum. Bu ciddi uyarıya rağmen Galatasaray yönetimleri, yanlış tedavi yöntemlerinde ısrar etti. Sonuç? Hayallere dahi sığması zor olan borç. Temel’in öksürüğe müshil uygulaması, kişisel tercihidir. Peki kulüp hastalıklarına uygulanan yanlış reçete faturalarının zararı kime? Milyonlarca Galatasaray’lıya. Başka? Kulübün malına mülküne.
Canaydın’a dönemin son darbesini Ünal Aysal vurmuş. Nasıl mı? Renk seçiminin son dakikasına kadar, Başkan’ı ‘varım’ diyerek oyalamış ve herkesi eşikte bırakmış! Polat hariç. Cengiz Özyalçın o gün itibarıyla, dış dünyaya küs. 250 milyon dolar katkı yapacağı beklenen Aysal, müthiş bir çalım atıyor ve Polat’a başkanlık yolunu açıyor. Hayırlı olsun.
Polat eski dostumdur. Yaklaşık 15 sene önce, Torino başkanı Calleri’nin odasında, Polat’ın ricası üzerine Şükür’e imza attırmış ve transferi sağlamıştım. Birkaç ay sonra Trabzon’da ‘takım Hakan’sız yürümüyor’ diyen Polat, Şükür’ü aratmış ve ‘alt yapıyı hazırladığını(!)’ söyleyerek, ‘Fenerbahçe maçına yetiştirelim’ demişti. Yetiştirdik! ‘At1 kin2 son3’ olmuştu netice. O operasyon ve Şükür’ün Galatasaray aşkı, Sakarya’lıya çok pahalıya patlamış ve genç adamın yaşamını alt üst etmiştik. Bu konudaki vicdan sızım asla dinmeyecek. Aslında Hakan’da Galatasaray’lılığa da, kazık yemeye de doyamadı ya!
Son yaşananları ve manüple edilen gazetecileri de biliyoruz. Taze işler bunlar.
Polat’ın futbolda tek sorumlu olduğu dönem, Temel’in öksürüğe müshil tedavisi uygulamasından farksızdır ve başarısızdır. Umarım başkanlık dönemini de benzer senaryolar, elbette hatalar üzerine kurmaz.

YORUM YAZ