MENÜ

Çabuk kaybettik...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her zaman, her şeyi doğru analiz edip, doğru yorumlama şansım yok. İnsanız, zaafiyet yaşama olasılığı fazla birer faniyiz. Duygularımız var, saplantılarımız var. Bizleri yanlışa sürükleyen takıntılarımız da var. Bu nedenle çok sayıda yanılgılarımız da olmakta. Kendime verdiğim zararların faturası bana da, kimi insanları hak etmedikleri halde üzdüğümde de, günahımın vebali altında eziliyor, vicdan azabı çekiyorum. Bu yanlışlar içinde en büyük üzüntülerimden biri, Hasan Doğan hakkındaki peşin hükümlü yazılarım. Lütfi Arıboğan ve Hakan Can yıllarca, “Abi tanısan, yorumladığın gibi biri olmadığını göreceksin” dedikçe, inat ettim ve doğrudan kaçtım. Yanlış yapmışım.
Hasan Doğan’ın ömrü gibi, TFF Başkanlık süresi de kısa oldu. Ama bu kısacık başkanlık süreci, sadece bana değil, hakkaniyetin yanında olan tüm insanlarımıza ‘Hasan Doğan doğrularını’ belletti. Cenevre’deki bir sohbetimizde “Hasan Bey; seni tanımama konusundaki lüzumsuz gayretim nedeniyle, kendime kızıyorum” dediğimde, o engin hoşgörüsü ve tevazu dolu haliyle, “Hiçbir şey için geç değildir” demişti. Projelerini, vizyonunu paylaşmıştık uzun uzun. En önemli mesajı da, geçmişle ilgili hesaplaşmalar çıkmazına değil, Türk Futbolu’nun ışıltılı geleceğine bakıyor olmasıydı.
Almanya maçı sonrası Basel-Ramada oteli lobisinde, İsmet Güral ve ben Hasan Doğan’a, “Tebrikler, hedef şimdi Güney Afrika, üzülmeyiniz” derken, son sohbetimiz olduğunu nereden bilebilirdik? Onca üzüntüyü, belki de sağlık sorunlarını bir yerlere gömmeye çalışırken, centilmenlikten, olgunluktan taviz vermez tavrının yüreğinde nice hasarlar yaptığını bilemezdik ki...
Cumartesi akşamı Edirne’de televizyon haberlerini izlerken ‘Hasan Doğan vefat etti’ diye alt yazı geçince, ‘Kim bilir hangi Hasan Doğan’dır’ diye düşünmedim desem, yalan olur. Öyle dolu, öylesine yaşama bağlı ve projeleri olan bir, adam gibi adamdı.
Evet anlamamakta yıllarca ısrar ettiğim, sanırım bu nedenle günaha da girdiğim Hasan Doğan’ı geç bulduk, çabuk kaybettik. Yüce Yaradan rahmetini esirgemesin, mekânı cennet olsun.
Düşünüyorum da... Tayyip Bey her yol arkadaşını bu denli doğru kimliklerden seçseydi, acaba ben bu yanlışı yapar mıydım? Eminim ki yapmazdım.

YORUM YAZ