MENÜ

“Bu, o mu?”, “Evet, o bu!”

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Reina katliamını yapan canavara benzetilen şahıs teşhis (!) edildiği an, ahaliden Şemsettin Heptetik sordu “bu, o mu?” Vaka meraklılarından Hicabi Küllirüya cevapladı “evet, bu o!” Yüz kişiyi yerle bir eden canavar, o an 10 asabi ademe teslim kurbanlık koyuna dönüşmüş ve polis tarafından zorlukla kurtarılmıştı! Sopa sonrası canavar olmadığı anlaşıldı, yediği dayakla kaldı!
Tespit, teşhis kolaycılığımız “bu, o mu?” ve “evet, o bu” cehaletimiz kimi masumların sadece dayak yemesiyle sonlanmıyor ki. Özellikle futbolda bir sürü arsızın da malı götürmesi, yol bulması gibi sonuçları, elbette hüzünleri beraberinde getiriyor! Mesela ‘Bruma tip’ zannedilen ama Nani’msi özellikleri olduğu Yunanlı dostlarca iddia edilen yıldız adayı (!) uçuk dövizle komşudan getiriliyor, Palikarya gülüyor! Fenerbahçeli, Beşiktaşlı gülüyor, Trabzonlu “beraber yürüyoruz biz bu yollarda” diyor! E Florya demirbaş ahalisi de, nasıl olsun da mutsuz dursun?

Amatör kulüp ciddiyeti

Galatasaray kulübü; tabii senatörden farksız menacerler, danışmanlar, tayinliler, tribünlerdeki ultraYöntayinciler, torpilli scoutlar, atananlar, sözde seçilenler, horlayan divan ve trans halinde uyurgezer genel kurul inhisarında batmaya doğru yol almakta! Ya sonra? 20 yıldır devam eden borç batağı, uçan ASY, kuşa dönen Aslantepe, kaçak et kesim hevesi neticesi kaptırılan ada, envai çeşitlilikte hüsranlarla malı mülkü zayiye doğru giden yolculuk!
Vasat bir amatör kulüp ciddiyetiyle dahi bağdaşmayacak futbolcu sayısıyla, Akdeniz akşamları kampı yaşamak zorunda kalan Galatasaray’ın hali, “uçan zeplin” emekli master mi tutacak kaleyi?

Bir utanç vesilesi

Başkanı, danışmanı, yöneticisi, tayinlisi, tayinsizi, abisi, kardeşi, amcası, kuzeniyle bir utanç vesilesi! Elinde çift kale yapacak miktarda futbolcusu bile olmayan Riekerink ve güya kadroda ama aklı Çin veya Brezilya’da gezen yıldızlar altında Sarı-Kırmızı armada! Bu, o mu, evet o zihniyetiyle transfer edilen, futbolculukla alakası olmayanlara dağıtılan milyonlarca para. Maraba diyen 3-4 milyon kapıp giderken kulüp bakıyor, Riva ve Florya arada, hemen sırada!
Pendikliler haybeye teşhis vasıtasıyla, dayak ve stres atarken... Galatasaray malı, mülkü, eşsiz hazinesiyle gaibe karışma yolunda! 500 yıllık tarihte böylesi cehalet... Fenerbahçe birlik, beraberlik, duruş ve özgün direnişinden, nasıl ders almazsınız? Hayret!

YORUM YAZ