MENÜ

Bayılsanız dahi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gerçekleri görmek istemezsen; yaşam, gerçekleri en acımasız haliyle gösterir. Nasıl olur bu? Mesela banka kredisine yaslanmış, 3 liralık sermayeyle 13 liralık iş yapmaya çabalıyorsun. Doğru yerden bakan ‘Bu gidişin sonu kötü’ der. Uyarılan, görmek istemezse batar, önlem alırsa belki kurtulur.
“Burası ‘şak-şak’ köşesi değil, inandığım doğruları paylaşma yeri” diye defalarca yazdım. Anlayan var, anlayamayan var. Herkes aynı pencereden bakamaz elbette. Ama bunun da kolayı var... ‘Pembe mektupçu’ arkadaşlar okunacak, üzerine de kaymaklı ekmek kadayıfı niyetine GS TV’ye bakılacak. Uluslararası başarılarla ilgili son görüntülerin de, uzuuun senelerin ardında kaldığı dikkate alınmayacak!
Gelelim gerçeklere... Galatasaray’ın savunma anlayışı adına gereken yapılmazsa, UEFA faturası da pahalı olur. Aynen Bükreş kazası gibi. Her ne kadar küçültülse de, kayıp 35 milyon Dolar civarıdır. Artık Galatasaray’ın böyle pahalı kayıpları taşıyacak ekonomik gücü kalmamıştır. Biline! Bilmeyenler, Cansun’un “2010’da SPK’ya ödenecek para 154 milyon Dolar’dır” sözüne baksın. Yetmedi mi? Polat’ın ‘Duvara toslarız’ cümlesinden uyansın! Haydi ikisine de boş verdi... Hiç olmazsa, yüksek faizli kredi neye mâl olur, düşünsün! AIGTAMIN (!) sonuçları ortada.
Yukarıdaki bölümün taraftarı ilgilendiren yegane kısmı, sadece olası UEFA başarısızlığı. Ötekiler umuru dahi olmaz. Batış yolu da bu ince ayrıntıda saklı. Evet, Polat ve ekibi işi popülist yaklaşımlarla sürdürmeye ve taraftara hoş görünmeye daha sıcak bakıyor. Her hallerinden belli bu... Bu tarz, yönetim için şahane, kulüp için felaket yolu olur da... Ne gam!
Galatasaray’ın savunma arızaları sırıtıyor, ama çoğunluk tabeladaki iyi sonuca bakıp sırıtıyor. Yalan bir mutluluk bu. Bursaspor maçında yaşananlar, Olympiakos ve Eskişehirspor karşısında da yaşanabilir. Ersun Yanal hayalleriyle sahadaydı. Aynı zafiyeti ne Yunan, ne de Rıza Çalımbay göstermeyebilir. Azıcık akıllı oynayan sınırlı yetenekli Bellinzona, neredeyse zona çıkarttıracaktı. Aklınızdan çıkarmayın.
Liderliği koruma değil de, sanki Skibbe’ye moral için sahne alan Ersun Yanal düşüncesine de kanmayın. Kandırılmaya bayılsanız dahi!

YORUM YAZ