MENÜ

Başakşehir hep pusuda

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hürriyet-Kelebek eki Başak burcu falına baktım dün, “Planlar ne kadar cazip görünürse görünsün, sahip olduğunuz şeyleri korumanız gerekiyor. Hızlı para kazanma yollarını aramak yerine, istikrarlı ilerlemesiniz” diyordu yani! Başakşehir’in Fatih Terim külliyesindeki 90 dakikasıyla müsemma bir tahmindi! Hava şartlarının (!) başaklar mümbitliği adına muazzam şekilde uygun gittiği sezonda, hasat zamanına az kala ürününün tarlada kalma tehlikesi beliren Başakşehir’in, 5-6 yüz kişiye sessiz, bezgin ve gergin hitabı, zamansız hasat hüzünlü resmiydi sanki. Şampiyonlar Ligi’ne katılma ve hızlı para kazanma şanslarını doğru kullanırlarsa, istikrarla arzuladıkları yere, varabilirler mi? Belki!

Özkahya damgası

Hücum anlayışında başarılı, savunmada arızalı Başakşehir ve Adanaspor’un keyifli oyununda, Doka 12’de 1-0 öne geçirdi ev sahibini. E tabii hücumsal zenginlikler sunumuna başlayan Adanaspor, Cem’in şahane golüyle beraberliği sağladı 30’da: 1-1. Özkahya ile ‘bu nasıl hasat be kahya?’ Sürtüşmesine giren Doka 36’da kırmızıyla noktalandı ve harman alanı dışına postalandı. Sonra Emre Belözoğlu da kulübede “sarı” marifetiyle mimlendi ve sinirsel cızırtılı sistemik parazitler, Özkahya tarafından kısmen de olsa dengelendi! 44’te Magaye bir anda Başakşehir kalesiyle karşı karşıya kaldı ve Ufuk marifetli ayaklarını devreye sokup tehlikeyi önledi...

Napoleoni atınca

85’te Adanaspor kafayla bir gol atmıştı ama Özkahya ‘futbola mugayir aleni ihlal var’ diyerek saymadı. Sonra 90’da Napoleoni 2-1 sağlayınca, şampiyonluk meselesi ‘Beşiktaş’ın kendi göbeğini kendisinin kesmesi şartı’ platformuna taşındı.

YORUM YAZ