MENÜ

Aslan ve ayı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kuzeylilerde ayı, bizde aslan makbul. Adama ‘ayı’ dersen ‘dankeşön’, ‘ayı oğlu ayı’ dersen ‘dankeşön’, artı bira ikramı. Bizde ‘ayı’ dediğinde, kafanı gözünü kırarlar oysa. O zaman hangi ‘ayı’ daha ‘ayı’ kafama takıldı! Tarihi katedralin hemen karşısındaki dev heykel figürüyse, atın altında kalmış aslan ve mızraklı Alman’ı canlandırıyor. Acaba aslan, ayı karşısında daha mı şanslı oluyor?
Cim Bom’un, üstünlüğüyle başladı gece. Şık hücum girişimlerimiz golle sonuçlanmadı. Niçin? Felsefenin temel ilkeleri ‘piri’ gibi, bunlar da savunmanın temel ilkeleri, ‘piri’. Adamlar ağır vasıta ama park edecek yer ustası.
Drobny’nin de hakkını yememek gerek. Lincoln her taraftan denedi yok! Havadan, yerden, kenardan, takıldı hep. Şu da önemli, ölü topu diriltecek beceriyi de gösteremedi bizimkiler.
Lincoln Kacar’dan kaçamadı. İtalyan penaltıdan kaçtı ve çıkardı sarı kartı! Hep söylüyorum ya, Fenerbahçe çalışıyor! İşe bakın aslanlarla, ayıların arasında oturuyor ama kanarya fobisinden kurtulamıyorum. ‘Paranoya’ dedikleri bu mu yoksa?
Barış’ın direnç ve renk kazandırdığını söylemem lazım. Topal’la çoook topallığı kapattılar. Sol arkada da Balta.
İkinci yarı tam bir futbol savaşı... Almanlar keçilerimizi kaçırttıracaktı, Sanctis tuttu! Sonra Friedrich de, Kewell’ın topunu koluyla tuttu, onların keçileri kaçtı şimdi! Penaltı ve Baros: 0-1. Karşılıklı gitme gelmeler ‘ahh! off! aman!’ ve bitti. Allah korudu da, güzel bitti.
Canaydın’ın stadı da bitse de, rahatlasak... Anlaşıldı Avrupai ortam seviyor bunlar!

YORUM YAZ