MENÜ

Aslan terbiyecisi...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Abdullah Avcı’yı ornitolog (kuş bilimcisi) sertifika hamili diye düşünürdüm. Avcı bu kariyerine bir de, “Aslan terbiyecisi” diplomasını ekledi, anasının ak sütü gibi. Enstelasyon yani yerleştirme sanatı ustası(!) Tudor’a ne diyeceğimi bilemiyorum. İlk 10 dakikada Galatasaray adına doğru gibi gözüken oyunda, şemsiye öyle bir tersine döndü ki, şahit olduklarımız asla geçici “iskemik atak“ tanısı değildi! Kendiliğinden düzeleceği beklenesi bir hal değil, tamamen felç olmaya doğru uygun adım gidişti bu. Olası fecaat önce 25’te Atamah, 41’de de Adabayor’un golleriyle ‘geliyorum’ dedi. Tudor’un dün geceye has, özgün hali Jarolav Hasek’in ‘Aslan Asker Şvayk’ını anımsattı bana, absürd oyun kurgu ve planlamasıyla.

Kutluyorum...

Başakşehir mükemmel fizik yapısı, mücadeleci, F1 kalitesinde hücuma çıkan, dandiklik yapanı bulunmayan, tek topta rakip zaaflarını iyot gibi açığa çıkaran bir sağlam teşkilat. Peki sen yaptın? Eren ve Gomis’i adamların kucağına attın, Eren uyur gezerken, Attamah bir de çıkıp ‘çıt’ diye golünü attı! Sonra Latovlevici daldı, Adebayor kafa ve akıl üstünlüğünü kanıtladı. Yani dedi ki ‘bizde kafa var, sizde kafa yok!’ 55’te Gomis isyan etti ve ‘kafa var ama sadece bende!’ dedi. 58’de yine Adebayor 3’ledi... Maicon 75’te Elia’yı biçti, penaltıyla yine Adebayor tarafından lider 4’lendi... 89’da da Kerim Frei ‘eyyy lider sizin hakkınız 5’i bir yerde!’ diyerek Galatasaray’ı muazzam bir vuruşla süsleyip, geceyi bitirdi... Netice 5-1 kutluyorum Başakşehir...

Not; mekanın cennet olsun Naim Süleymanoğlu, seni bu vaziyete getiren nedenler de, mutlaka irdelenmeli, ‘ah-vah’la geçiştirilmemeli !

YORUM YAZ