MENÜ

Ankara güçsüz!

Abone Ol Google News

Süper Lig’deki 4 kulübüyle ışıldayan Başkent’imiz, şimdi kalan 2 kulübüyle şu mesajı vermekte ‘Ankara güçsüz!’ Mazideki havaları, huzurları, bütünlükleri ve futbol ışıltıları kesinlikle yok, zenginlikleri de yok! Bu gidiş, şu an İzmir’in yaşadığı Süper Lig hasretine doğru yola çıkış işareti olmasın sakın? Ziya Doğan mevcutlardan tempolu ve dayanıklı bir ekip oluşturmaya çalışmış ama olmamış. İki ekip arasında tüm artı değerler Galatasaray lehine. Sarı-Kırmızılılar da, tez kullandı bu avantajı. 20 dakikada teslim aldılar Başkent’i. Yıllarca Anlaragücü’nün böylesi erken şoklar yaşadığını görmüş ama 90 dakika sonunda, unutulmaz başkaldırılarına da şahit olmuştuk. Bu yapıda, umudun zerresi bile yok.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün acar futbolcusu Rayno gol atmak için çok iştahlı başladı ve attı. Attı da kendi kalesine! İlk tehlikeli pozisyonunda Muslera topu zorlukla önledi, ikincide kaleci kontrpiyede kaldı ama terste kalan Özden’di 0-1. Galatasaray geçmiş müsabakalara göre daha çok pas yapan, ‘rakibimiz ne yapacak acaba?’ diye seyretmeyen, çabuk düşünen, tempolu ve şık bir futbol gustosu seçmiş, yakıştırmıştı da. Hele hele Riera’yla tohumu atılan, Enginle filizlenen, Selçuk’la büyütülen ve Kazım’la meyve veren bir pozisyon var ki, şahane. Top kazanma, çabuk pas ve tamamı doğru seçimlerle kazanılan bir golün, mükemmel gösterisiydi adeta 2. sayı. İkinci yarı biraz kıpırdamaya çabalayan Ankaragücü ve neredeyse her oyuna girdiğinde bir penaltı kazandırmayı adet edinen Baros, 3-0 önde Galatasaray şimdi.

Haberin Devamı

Sporseverler, özellikle de Galatasaraylılar için güzel bir pazar günüydü... Avrupa 3.’sü Bayan Voleybol Milli Takımımız, Litvanya’dan zaferle dönen Galatasaray Basketbol Takımı ve Ankara’da deplasman fobisini yok eden futbol takımı... Daha ne olsun?

YORUM YAZ