MENÜ

Ama abi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray üzerine öylesi maniplasyonlar yapılıyor ki, ‘Ama abi!’ demek, galiba kibarcası! Hele bu çabadakiler arasında güvendiğiniz Abdülkadir Yücelman, Ercan Güven gibi her yazdığı ders alınası kriterle bezeli olduğuna inandıklarımız varsa...
Yücelman da soru-cevap işine girişti. Sözde Fenerbahçe eleştirisi yapılıyor, aslında Galatasaray infazına çanak tutuluyor. Kulüpçülük değil, spor erdemi eri olduğuna inandığım bir kalemin böylesi sorulara verdiği cevaplar şaşırttı. Okuyalım...
SORU- Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutluyorum. Ama bir penaltısı verilmeyen ve 5. golü de ofsayttan yiyen Sıvasspor’un hakkını kim teslim edecek?
(Pusula’nın sorgucusu bu kısımda soru sormuyor da, şikayet ediyor. Yılların duayeni Yücelman da ‘Oğlum, Cumhuriyet gibi bir gazetede, üstelik de bana sen nasıl yorum gibi çanak soru sorarsın?’ demiyor. Diyemiyor!
Yücelman- Olan olmuştur, futbolda bu gibi şeyler olağandır. Üzerinde fazla durmayın, gönüllerin şampiyonu olarak mutlu olmaya bakın. Bu ligin gelecek sezonu da var.
SORU- Bir TV kanalında, F.Bahçe’nin hakem hatalarından dolayı 5 puan kaybettiği söylendi. Bu nasıl bir lig böyle?
Yücelman- Sadece F.Bahçe değil, Beşiktaş’ın da 6 puanı kaybedildi. Ama futbolun güzelliği de bu diyorlar, futbolun çirkinliklerini örtbas etmek için. Her yıl böyle oluyor ve dünyanın her yerinde de böyle.
Son cümle adeta panzehir gibi, ama yukarıda zehir öylesine ustaca zerk edilip kana karıştırılmış ki... Bir Fenerbahçeli’nin, üstelik şampiyonluğu kaçırma olasılığı kapıya kadar gelmişinin şifa bulması mümkün mü?
Ercan Güven Galatasaray’la olan hesabını, Hakan Şükür üzerinden görüyor gibi geliyor. 100. yılı kutlanan Galatasaraylılar Derneği’nin daha önce planlanmış ve özel trenle gidilen Aziz Atatürk ziyaretini, açıklama yapılmasına karşın böylesi saptırmak nasıl mümkün olur? Hayret! 500 yıllık Galatasaray kültürü, rahatsız olduğu konuyu, üstelik kendi istihdamında olan birine, ‘çat’ diye yüzüne söyler. Gerekeni de yapar. Güven bunu bilir. Bilir de, Şükür’ün Fenerbahçe’de ne canlar yaktığını da bilir! Kim bilir? Belki sevgili Ercan da onlardan biridir.
Hakan 8’e giderken, milleti de 8 etti. Suçu budur.

YORUM YAZ