MENÜ

Adam olamazsın!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Baba oğluna ‘Sen adam olamazsın’ dermiş. Çocuk azmetmiş, Vali olmuş. Ayağına çağırtmış babasını, apar topar alıp götürmüş ve huzura çıkarmışlar. Oğlu ‘Gördün mü bak, vali oldum’. Şöyle bir bakmış korku ve heyecan içindeki adamcağız ve demiş ki ‘Oğlum ben sana vali olamazsın demedim ki, adam olamazsın dedim’
Örneklerini çokça gördüğümüz hikayenin, futbola uygun versiyonu da var. Milli Takım İnşallah Hırvat’ları da geçecek, yoluna devam edecek ve Kupa’yı da ülkemize getirecek. Terim de ‘İşte Kupa!’ diyecek. Medya ne diyecek? ‘Sana kupayı getiremezsin demedik ki... Doğru futbol oynatamadığın gibi, doğru seçimler de yapamıyor ve millete kan kusturuyorsun dedik’.
Terim sözde dalga geçti ve ‘70. dakikadan sonra, yazılarınızı değiştirtmek zorunda kaldığımız için özür dileriz’ dedi. Hoca geçmişte ‘Corner writer’ olarak da, hizmet vermişti diye anımsıyorum. Ders vermekten vakit bulup, ders alamamış! Aslında benim de gazetecilik eğitimim yok ama kamyonculuktan kalma deneyimlerim var.
Mesela Adana’dan İstanbul’a narenciye çekerken ilk 868 Km.’lik yol, fenni eksikler bulunduğu gibi, üzerine de keskin virajlı ve buz veya yağmur nedeniyle kaygan da olabilir. Hatta kamyon devrilme tehlikesi dahi atlatabilir. Tüm olumsuzluklara karşın İstanbul’a varılıp paça kurtarılınca, yaşananlar unutulmaz, değerlendirilir ve önlem alınırsa tekrar aynı sıkıntılar yaşanmaz. Ama ‘ben her şeyi aşarım, mucizeye bile imza atarım’ denirse, birgün kamyon devrilir ve herşey biter.
Medya’nın anlatmak istediği budur Terim’e... ‘Hiç olmazsa kazandığın oyunların ilk 60-70 dakikalarında yaşananlardan ders al!. Çünkü son 8 senedir ‘Allaha emanet’ diye yazmış gidiyor ve onca kazaya rağmen ders almamakta ısrar ediyorsun.’
Eğer lastiğin diş derinliğine, havasına, bijonlara ön takıma, difransiyel ve motor yağına, radyatör suyuna bakmaz, üstelik sağlam yedek parçaları kullanmaz ‘İdare ederim’ dersen, mutlaka takla atar ve sadece kendini değil, güvenenleri de yakarsın.
İşte böylesi kazalı durumlarda da hesap soran değil, vermek zorunda kalandır sürücü. ‘Futbol sadece futbol değildir’ diye ne kadar da doğru söylemişler. Bakın... Kamyonculukla bile örtüştü. Birinde kısmi telefat varken, diğerinde milli olanı var! Medya’nın anlatmak istediği bu da, Terim anlamazdan gelip, marazayı yeğliyor. Problem budur!

YORUM YAZ