MENÜ

Keyifler yerinde mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tatile girmiş vefasız, çıkar peşindeki futbolumuzun gündeminde Yeter Yıldırım Demirören’in tekrar TFF Başkanı seçilmesi ve haliyle transferler var. Şampiyonluklarını gasp ettiğini düşündükleri Yıldırım Demirören’e oy verenlerin çok olduğu Trabzonspor Yönetimi, Ankara’dan Trabzon’a eksik döndü. Seçimler iyi güzel de seçeceklerimizi kim seçiyor diye sormadan edemiyorum.

10 yıl önce yitirdiğimiz canımız ciğerimiz Kazım Koyuncu, “Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı” demişti yıllar önce. Kazım şimdi yok ama kulüplerini Kazım gibi içten seven binlerce insan var. Davalarını sümen altı eden, Demirören’in tekrar TFF Başkanı seçilmesinde katkısı olan İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi binlerce taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Kazım gibi sevenlere politikanın ve çıkarların her sevgiyi ezip geçeceğini gösterdi.

Demirören 219 delegenin 214’ünün oyunu alarak başkan seçildiğine göre sevgili kulüplerimiz de hallerinden gayet memnun demektir. O sebeple de önümüzdeki sezon “TFF, hakemler aleyhimize çalışıyor” demezler herhalde.

Ayranı yok içmeye...

Antalyaspor’un Eto’o transferi bırakın Türkiye’yi dünyada yankı uyandırdı. Ronaldinho da hafta sonunda imzalayacakmış. Olursa muazzam olur. Bir de sevgili partilerimiz verdikleri sözü tutup Passolig’i iptal ettirirse taraftarlar tribünleri doldurur.

Transfer çalışmalarına bakılırsa Antalyaspor’un ayranı bol, tahtırevanı da şatafatlı. Her şey yerli yerindeyse belki bize neden kulübün sadece 1 scoutu olduğunu, neden analiz ekibi olmadığını, alt yapı takımlarının neden halı sahada antrenman yaptığını falan da bir gün açıklarlar. Bunlar için para yok ama Eto’o ve Ronaldinho’ya için var öyle mi? Parayı sponsorlar verecekmiş. Kim verirse versin, temel yokken sen oraya dünyanın en muhteşem sarayını yapsan da bir faydası olmaz ki. Üretmedikleri bir maddi değeri paşa dedelerinden kalmış miras gibi har vurup harman savuruyorlar. Yeyin efendiler yeyin de o ballı börekler sonsuz değil.

Futbolumuz demişken Türkiye Milli Takımı’nın 2 puan önünde olan Hollanda’da teknik direktör Hiddink “Başarısız oldum” diyerek istifa etmiş. Maşallah bizimki, neredeyse 5 yıl daha sözleşme isteyecek. Abdullah Avcı’yı daha ilk yenilgisinde kapıya koymak isteyen sevgili meslektaşlarım ise sus pus. alan memnun, satan memnun...

Futbolumuzun özeti:

TFF seçimleri, transferler derken çoğu kişinin görmediği bir ilan ve haber düştü geçtiğimiz hafta gazete sayfalarına.

Rıza Çalımbay, Metin Tekin, Feyyaz Uçar, Rıdvan Dilmen, Sercan Görgülü, Tanju Çolak, Erdi Demir, Uğur Tütüneker, Abdullah Avcı, Saffet Sancaklı, Rüştü Reçber gibi isimlerin futbolumuza kazandırılmasında büyük katkısı olan Adnan Dinçer, geçtiğimiz hafta şu ilanı verdi Hürriyet Gazetesi’ne: “40 yılı aşkın, Pro Lisanslı Teknik Direktörlük tecrübemle 2015-2016 sezonu için, tüm liglerden gelecek teklifleri değerlendirmeye hazırım”.

Sevdiğimiz birçok efsanenin yetişmesinde emeği geçen, profesyonel liglerde çok sayıda takımı şampiyonluğa ulaştıran Adnan Dinçer; Derwall’in “Dünyada tanıdığım en iyi 10 futbol adamından biri, fakat ne yazık ki Türk” dediği Adnan Dinçer, teknik direktörlük yapmak için ilan verdi Hürriyet ’e.

Vefasız camia

Maddi imkansızlıkları sebebiyle, 73 yaşında takım arama ihtiyacına düşen bir duayenden bahsediyorum.

Yaşlı mı geldi size?

Hemen hatırlatayım:

1934 doğumlu Karl-Heinz Feldkamp, 2007-2008 sezonunda Galatasaray’ı çalıştırırken 73 yaşındaydı.

İçip içip aranan eski sevgili gibi, 3 büyükler her hocasız kaldığında ilk akla gelen isim olan Mircea Lucescu 70 yaşında.

Maalesef bu, yaş sorunu değil... Bu kulüp düzenine çomak sokanları istemiyor bu camia... Herkes çıkarının peşinde, işler tıkırında.

Futbolumuzun gerçeği ne Demirören’in başkanlığı, ne Antalyaspor’un yaptığı müthiş transferler, ne de mutlu mesut Fatih Terim. Futbolumuzun gerçeği, Adnan Dinçer ’in takım bulmak için gazeteye ilan vermek zorunda kalması.

Cenazeyi kim kaldıracak?

YORUM YAZ