MENÜ

Gecikmiş bir özür!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“yok başka bir cehennem
yaşıyorsun işte” - Behçet Aysan


Memleket olarak yine zor günlerden geçiyoruz. Son yıllarda “Yok canım o kadar da olmaz” dediğimiz ne varsa fazlası oldu. Darbe girişimimiz eksikti. O da oldu. Birçok kişi gibi, ben de artık güzel günler görmek istiyorum. Bu güzel memlekette kaos, şiddet son bulsun istiyorum. Yaşananlardan gerekli dersleri alalım istiyorum. Bizim gibi düşünmeyenleri düşman olarak görmek yerine, birbirimizin haklarına, düşüncelerine saygılı olalım istiyorum. Bu memleketin hepimizin memleketi olduğunun ayırdına varalım istiyorum.

Aşağıdaki yazıyı darbe girişiminin olduğu gün göndermiştim gazeteye, yazı da arada kaynadı gitti. Şampiyonluğu Milli Takım tartışmaları arasında duyulmamış, gülüşü dünyalara bedel Ayşe Begüm’den dilediğim özür de arada kaynayıp gitsin istemedim. O yüzden de gazetemden tekrar yayımlanmasını rica ettim. Ayşe Begüm Onbaşı, tarih yazmaya devam etti. Trabzon’da 11-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda da Aerobik Cimnastik’te altın madalya kazanmayı başardı.

Özür dileriz Ayşe Begüm Onbaşı!

Ayşe Begüm, Akhisarlı bir sporcu. Kendisi henüz 15 yaşında ama 60’tan fazla madalya sahibi ve bu madalyaların 35’i altın. Yarışma dönemi her gün Akhisar’dan Manisa’ya gidip 5 saat antrenman yapan Ayşe Begüm, sınavlarına da Manisa’ya gidip gelirken arabada çalışıyormuş. Tıpkı filmlerde gördüğümüz başarı hikayelerindeki gibi bir hayat...

Bu bilgiler, şampiyon olmasından çok çok sonra Onbaşı ile yapılan röportajlardan öğrendiklerimiz. Biz onun 14. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda 15-17 grubunda altın madalya kazandığını da zaten çok sonra öğrendik. Oysa Ayşe Begüm, 15 Haziran 2016’da dünya şampiyonu olmuş. Yani bizler 20 gün bu başarıdan bihaber yaşamışız. Çünkü biz, mili takımın Euro 2016’daki başarısızlığı, prim kavgaları, vıcık vıcık ahbap-çavuş-damat-galerici ilişkileri sarmalına kendimizi öyle bir kaptırmışız ki, hiçbir şey duymamışız, görmemişiz. Fransa’daki şampiyona gözümüzü öyle bir kör etmiş ki, amatör branşlarla ilgilenen gazetecilerimiz, spor yazarlarımız dahi bir şey duymamış. O yüzden de gazetem dahil, yazılısı, görseli tüm spor basını ayakta uyumuş. Haber, sadece Cimnastik Federasyonu’nun sitesinde ve birkaç yerel sitede yer alınca da bu başarı arada kaynamış gitmiş. Sosyal medya sayesinde 20 gün gecikmeli olarak Ayşe Begüm’ün başarısı duyuldu, sevgili basınımız da sanki yeni şampiyon olmuş gibi haberini yaptı, röportajlar yayımladı, gururlandı. İşte, bu yüzden Ayşe Begüm Onbaşı’dan çok özür dilerim. Futbolcu olmadığı için onu göremedik, başarılarından çok geç haberdar olduk. Umarım, doğru ve planlı şekilde destek verilir ve başarıları devam eder... Yolu açık olsun, o kocaman gülüşü yüzünden hiç eksilmesin!..

YORUM YAZ