MENÜ

Bugün kapalıyız! Yaslıyız!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“...Günler ağır.
Günler ölüm haberleriyle geliyor.
Düşman haşin
zalim
ve kurnaz...”

Nazım Hikmet

Yine çok canımız yandı... IŞİD’in Atatürk Havaalanı’nda gerçekleştirdiği katliamda 41 canımız yaşamını yitirdi, 239 kişi yaralandı. Ve maalesef ki durumu ağır olan birçok insan var. Memleketimde 2016’da patlama olmadan geçen en uzun süre 38 günmüş. Son 1 yılda 17 bombalı saldırı düzenlenmiş, 294 insan ölmüş, binden fazla insan yaralanmış ve yarın yeni bir saldırı olmayacağının hiçbir garantisi yok. Çünkü canlı bomba kendini patlatmadan yakalayamıyoruz. Acı ama gerçek şu ki; onlar tesadüfen öldü, biz tesadüfen yaşıyoruz...

Çünkü emniyet, Türkiye’nin en barışçıl eylemlerinden birisi olan Onur Yürüyüşü’nü yaptırmamak ya da IŞİD’e karşı basın açıklaması yapmak isteyen insanları zorla engellemek için harcıyor tüm gücünü. Ya da maça giden taraftarları gaza boğmakla meşgul sadece...

Memleketin milli takım teknik direktörü nasıl ki başarısızlığı üstlenmiyorsa, yönetenleri de yaşanan katliamlar sonrası sorumluluk kabul etmiyor. Her zamanki gibi yine güvenlik toplantısı, yine kınamalar, başsağlığı mesajları... Başbakan saldırı ile ilgili “Güvenlik zafiyeti yok” diye açıklama yaptı. Zafiyet demek ki bizde. Nerede bir saldırı olsa ölüyoruz! Oysa ölmememiz gerekiyor!

Maalesef öyle ar yoksunu, vicdansız insanlarla yaşıyoruz ki; bu katliamı fırsata çevirme derdine düşmüş bazı taksiciler, oteller canını zor kurtarmış insanlardan fahiş ücretler talep ediyor. Onca can gidiyor ve o esnada televizyonda yorumcular “turizm gelirlerimiz düşüyor” diye konuşmalar yapıyor. Ülkenin en büyük şehrinin en büyük havaalanında bombalar patlıyor, meclis hiçbir şey olmamış gibi gece yasa çıkarmakla uğraşıyor. Bir milletvekili “yayın yasağını eleştirenler benzer saldırıda can versinler” diye beddua ediyor ve ekliyor “mübarek gece”..
.
Saldırının sorumluları belli, suçlular belli, bombaların, patlamaların devamı gelecek belli; başımıza gelen her faciadan sonra “Alışmayacağız, lanetliyoruz, terör değil insanlık kazanacak” diyoruz ve bir sonraki saldırıyı bekliyoruz. Hiçbirimiz güvende değiliz, iyi de değiliz ve olmayacağız!
Tüm yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Böyle bir ortamda kimin umurunda spor...
Yaşamını yitiren tüm insanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilerim.

YORUM YAZ