MENÜ

Beterin beteri var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İnsan en çok sevdiğine kızarmış ya hani, bu hafta yine Beşiktaş yönetimini eleştirmeyi düşünüyordum. Kur yükseldi gerekçesiyle ön libero transferinden vazgeçen, “kaleci alacağım” diyerek Cenk’i şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerinden birine veren ve onların kaleci sıkıntısını gideren, sonra da kaleci almaktan vazgeçen Beşiktaş yönetimi taraftarının sabrını sonuna kadar sınamakta kararlı sanırım.

Ancak! Galatasaray yönetiminin Grosskreutz’u transfer etmeyi başaramaması, dünya futbol tarihine geçecek bir fiyaskodur.

Beşiktaş yönetiminin transfer basiretsizliğini görmezden gelmemizi tek bir şey sağlayabilirdi. O da FIFA’ya yollanan imzasız boş belgeler. Acaba Beşiktaş yönetimi, Galatasaray yönetimine “Ya siz bir skandal yaratın da, bizim taraftar ‘beterin beteri var’ diyerek kıymetimizi bilse olmaz mı? Bak size Cenk’i veriyoruz. Yedek kalecisiz kalmayacaksınız. Bi güzellik yapın” demiş olabilir mi? Çünkü kaleci almayıp, kalecisini rakibine veren bir yönetime bundan daha iyi bir teşekkür olamazdı.

Söz!

Beşiktaş yönetiminden özür diliyorum, Galatasaray yönetiminin yanında muhteşemler çünkü. 2 hafta bu köşede onlara tek kelime etmeyeceğim, söz veriyorum.

Grosskreutz, İsviçre çakısı gibi futbolcu. Birçok bölgede oynayabiliyor. Esas oynayacağı bölgeler ise sağ açık, sağ bek ve sol açıktı. Galatasaray bu skandal hatayla birlikte 1 değil, 3 futbolcu birden kaybetmiş oldu. Bu olay, 3 ay boyunca taraftara sükunet mesajları vermekten başka hiçbir şey yapmayıp son gün son saniyede transfer gerçekleştirmeye çalışmanın cezasıdır. Şimdi sözleşmesi zaten 2016’da bitecek olan Grosskreutz için B.Dortmund’a 1 milyon 750 bin Euro bonservis ve oyuncunun kendisine 925 bin Euro ücret verecekler. Zarar 2 milyon 675 bin Euro. Nerden baksan skandal. Ancak mesele ne 3 futbolcu gücündeki Grosskreutz’un transfer edilememesi, ne de ödenecek paralar. Esas mesele bir yönetimin bu kadar beceriksiz olabilmesi. Aslında Dursun Özbek ne kadar başarılı(!) bir başkan olacağını daha 2013 yılında aidatını ödemeyi unuttuğu için, yerine Candan Erçetin yönetime girdiğinde göstermiş. Fakat Galatasaray kongre üyeleri duruma uyanamamış.

Ya istifa?

Süper (!) Lig’in Federasyon Başkanı’ndan en düşük bütçeli takımına kadar yönetici kadro bizden inanmamızı istiyor. Basit hataların kurbanı olduklarına, toyluklarına, tecrübesizliklerine inanmamızı istiyor. İşlerini güçlerini bırakıp aşkla kulüplerin iş yükünü sırtladıklarına inanmamızı istiyor. Bulundukları yerin ağırlığını anlatacak değilim. Kendileri isimlerini o armaların altında yüceltirken zaten her şeyin farkındalar. Peki bu vahim olay sonrasında Galatasaray yöneticileri, gereklerini yerinegetiremedikleri o koltuklarda oturmaya devam edecek mi?

Vallahi boşuna yazıyorum. Bu yönetim istifa etmeye kalksa, istifa dilekçesinin altına imza atmayı unutur.

YORUM YAZ